Connect with us
KEITH FLINT, SOLISTUL TRUPEI PRODIGY, A MURIT LA 49 DE ANI

Știri

UPDATE Solistul trupei Prodigy, Keith Flint a murit la doar 49 de ani

Keith Flint, celebrul solist al trupei The Prodigy, în vârstă de 49 de ani, a fost descoperit mort luni dimineață, în locuința sa din Dunmow, Marea Britanie, potrivit The Sun

Celebrul cântăreț a fost descoperit mort luni dimineață, de echipa de medici și de polițiștii chemați la locuința sa din Dunmow, Essex.

Poliția a informat într-un comunicat că decesul nu este considerat suspect, dar că va fi efectuată o autopsie.

Flint se număra printre figurile legendare ale scenei muzicale britanice, având o prezență pe scenă plină de energie, dar și un aspect fizic ieșit din comun, mai ales cu coafura și tatuajele sale.

Născut în Redbridge, estul Londrei, acesta s-a mutat în Braintree, Essex, pe când era copil și l-a cunoscut pe cofondatorul trupei The Prodigy Liam Howlett la un club de noapte din acest oraș.

Inițial, Flint a fost dansatorul trupei și a debutat ca solist cu piesa „Firestarter”, cu care a devenit celebru la nivel mondial.

Trupa britanică The Prodigy și-a lansat al şaptelea de studio, după o pauză de trei ani, în noiembrie anul trecut, cu titlul „No Tourists”. Materialul discografic era o continuare a albumului „The Day is My Enemy”, lansat în 2015.

În 2015, după lansarea celui de-al şaselea album de studio, „The Day is My Enemy”, în ciuda succesului pe care încă îl înregistrau, după peste 25 de ani de carieră, cei trei britanici luau în calcul pentru prima dată varianta retragerii.

Membrii formaţiei The Prodigy au declarat la momentul respectiv că nu mai vor să lanseze albume de studio, procesul în sine durând prea mult timp, şi că ar prefera să le înlocuiască cu EP-uri.

The Prodigy a fost înfiinţată în 1990, iar primul album, „Experience”, a fost lansat în 1992, fiind urmat de „Music for the Jilted Generation” (1994), „The Fat of the Land” (1997), „Always Outnumbered, Never Outgunned” (2004), „Invaders Must Die” (2009) şi „The Day Is My Enemy” (2015).

Printre piesele care au adus faimă grupului se numără „Voodoo People”, „No good”, „Firestarter”, „Breathe” şi „Smack My Bitch Up”.

Nominalizată la două premii Grammy şi cu vânzări de peste 30 de milioane de albume la nivel mondial, trupa The Prodigy a primit numeroase distincţii, precum două Brit Awards, trei MTV Video Music Awards și cinci MTV Europe Music Awards.

The Prodigy este o formație engleză de muzică electronică, fondată în anul 1990 de către Liam Howlett. Componența actuală a formației constă din Liam Howlett (clapist și compozitor), Keith Flint (dansator și vocalist), Leo Crabtree (baterist), Rob Holliday (chitarist) și Maxim (MC și vocalist). Leeroy Thornhill (dansator și ocazional clapist live) a fost membru al formației între 1990 și 2000 astăzi DJ, precum a făcut și un alt membru, dansatoarea și vocalista Sharky care a părăsit grupul în perioada timpurie.

Alăturie de the Chemical Brothers, Fatboy Slim și alte formații, The Prodigy este creditată a fi pionier al genului big beat, care a avut o popularitate mainstream în anii 1990 și 2000.[2] Până în 2011 formația a vândut peste 25 de milioane de albume în lumea întreagă.[3] Pe durata existenței sale grupul a câștigat numeroase premii muzicale, printre care două premii Brit—dublu câștigătoare a premiului ”cea mai bună formație dance britanică”, trei premii MTV Video Music Awards, dou premii Kerrang!, cinci premii MTV Europe Music Awards, și două nominalizări la premiile Grammy.[4][5]

Brandul muzical al formației face uz de diverse stiluri, de la rave, hardcore techno, industrial și breakbeat la începutul anilor 1990 – până la big beat și rock electronic cu elemente de punk vocal în ultima perioadă. The Prodigy a evoluat inițial în scena rave underground la începutul anilor 1990, iar de atunci a obținut o popularitate globală și un renume mondial.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top