Connect with us
Suedia - Elveția scor live și video - Optimi CM 2018 Livescore

Sport

Suedia – Elveția scor final 1-0 și rezumat video. Suedezii merg în sferturile CM 2018

Suedia Elveția scor final 1-0. Suedia a obținut calificarea în sferturi, la capătul unui meci cu Elveția, în care spectacolul fotbalistic a lipsit cu desăvârșire.

O minge deviată în proprie poartă de Akanji a făcut diferența în acest meci, în care niciuna dintre echipe nu a excelat. Vezi rezumatul mai jos!

Final: Suedia obține o calificare muncită, la capătul unui meci destul de slab și va întâlni în sferturi Anglia sau Columbia.

Minutul 90+3: Lovitură liberă din marginea careului pentru Suedia și cartonaș roșu pentru elvețianul Lang pentru un fault la Olsson în postură de ultim apărător.

Inițial se acordase penalty, dar după consultarea VAR, arbitrul a acordat lovitură liberă după ce faultul fusese făcut în afara careului.

Minutul 90+1: Ocazie Elveția! Rodriguez centrează bine, Seferovic reia cu capul, dar Olsen nu este depășit.

Minutul 90: A ieșit Berg și a intrat Thelin (Suedia).

Minutul 80: Schimbare la Suedia: Au ieșit Forsberg și Lustig, au intrat Olsson și Krafth.

Minutul 79: Ocazie Elveția! Embolo trimite cu capul din corner, dar Forsberg se interpune și blochează mingea care se ducea spre poartă.

Minutul 78: Elvețienii pun presiune pe careul suedez, dar până acum fundașii nordicilor au reușit să respingă mingea fără mari dificultăți.

Minutul 72: Dublă schimbare la Elveția: Seferovic si Embolo i-au înlocuit pe Dzemaili și Zuber.

Minutul 66: Gol Suedia! Forsberg șutează din marginea careului, iar Manuel Akanji deviază nefericit în proprie poartă. Elvețienii sunt nevoiți acum să alerge după egalare.

Minutul 60: Behrami (Elveția) vede cartonașul galben și va lipsi într-un eventual meci din sferturile de finală.

Minutul 52: Elvețienii au avut patru cornere consecutive, dar nu au reușit să pună probleme portarului suedez.

Minutul 49: Panică în careul suedez! Un fundaș al nordicilor alunecă în careu la o fază periculoasă, dar Shaqiri nu poate profita și scorul rămâne neschimbat.

Update: A început repriza a doua! Nicio modificare la pauză în cele două echipe.

Pauză: Scor alb după primele 45 de minute. Am avut parte de o repriză echilibrată, cu puține faze de poartă.

Minutul 41: Ocazie Suedia! Ekdal primește o centrare perfectă, care îl găsește singur la 9 metri de poartă. Execuția sa este lamentabilă și mingea trece mult peste poartă.

Minutul 38: Ocazie Elveția! Șut bombă al lui Blerim Dzemaili, dar mingea se duce peste poartă.

Minutul 31: Lustig primește cartonaș galben.

Minutul 28: Ocazie Suedia! Sommer intervine la un șut al lui Berg din interiorul careului.

Minutul 20: Avem parte de un meci foarte echilbrat până acum, ambele echipe acordă mare atenție defensivei și până în acest moment, niciuna nu a părut că vrea să riște.

Minutul 9: Ekdal încearcă un voleu de la 17 metri, dar șutul său se duce peste poartă.

Minutul 8: Berg pătrunde bine în careu, iar șutul său de la circa 9 metri trece mult pe lângă poartă.

Minutul 7: Zuber șutează din colțul careului de 16 metri, dar șutul este slab și Olsen prinde fără probleme.

Update: A început meciul! Lovitura de start a aparținut Suediei!

Update: Echipele de start:

Suedia: 1. Robin Olsen – 2. Mikael Lustig, 3. Victor Lindeloff Nilsson, 4. Andreas Granqvist (căpitan), 6. Ludwig Augustinsson – 17. Viktor Claesson, 13. Gustav Svensson, 8. Albin Ekdal, 10. Emil Forsberg – 9. Marcus Berg, 20. Ola Toivonen

Elveţia: 1. Yann Sommer – 6. Michael Lang, 20. Johan Djourou, 5. Manuel Akanji, 13. Ricardo Rodriguez – 11. Valon Behrami 10. Granit Xhaka – 23. Xherdan Shaqiri, 15. Blerim Dzemaili, 14. Steven Zuber – 19. Josip Drmic

Suedezii nu au mai ajuns în sferturile CM din 1994, când au dat peste România, pe care au eliminat-o după lovituri de departajare. Echipa nordică avea să fie apoi eliminată în semifinale de Brazilia.

Elveţia nu a mai ajuns în sferturile de finală de 64 de ani, iar acum are această şansă, chiar dacă va fi lipsită de doi titulari, căpitanul Stephan Lichtsteiner şi Fabian Schaer, ambii suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene.

”Nati” se va baza pe Ricardo Rodriguez, Xherdan Shaqiri şi Granit Xhaka, jucători care evoluează la echipe europene de top, pentru a face diferenţa în meciul cu scandinavii.

Suedia, care a lăsat Italia acasă în urma unui baraj şi care a fost învinsă în martie de România (1-0) într-un meci amical jucat la Craiova, ar putea încerca să blocheze spaţiile şi să caute să puncteze pe contraatac.

Selecţionerul echipei nordice, Janne Andersson, a recunoscut că are deja pregătită lista cu posibilii executanţi de la 11 metri, ceea ce ar putea oferi un indiciu în privinţa tacticii defensive. Nordicii nu vor putea conta pe mijlocalul Sebastian Larsson, accidentat.

Elveţia a terminat neînvinsă o grupă cu Brazilia, Serbia şi Costa Rica, fiind pentru prima oară când reuşeşte acest lucru după CM 2006. Elveţienii au marcat cel puţin o dată în şase din ultimele lor şapte meciuri la Cupa Mondială.

Suedia, câştigătoarea Grupei F (cu Mexic, Germania şi Coreea de Sud), a trecut de grupe la toate ediţiile la care a participat după 1990. Partida de marţi va fi cea cu numărul 50 pentru scandinavi la Cupa Mondială.

Reprezentativa ”Ţării Cantoanelor” a pierdut un singur meci din ultimele 25 susţinute, în octombrie, 0-2 cu Portugalia.

Suedia a câştigat trei confruntări cu Elveţia la Cupa Mondială şi a pierdut două. Din totalul de 28 de meciuri directe, Suedia are 10 victorii, iar Elveţia 11, alte şapte terminându-se nedecis, inclusiv cea mai recentă, în 2002 (amical).

Câştigătoarea va juca în sferturi cu Columbia sau Anglia.

Elveția, amendată după incidentele de la meciul cu Costa Rica

Comisia de disciplină a FIFA a sancţionat Federaţia elveţiană de fotbal cu 35.000 franci elveţieni şi cu un avertisment din cauza atitudinii oficialilor săi în timpul partidei cu Costa Rica (2-2) , disputat miercurea trecută în Grupa E a Cupei Mondiale din Rusia, relatează EFE.

La acel meci, în urma căruia Elveţia a obţinut biletul pentru optimile de finală, trei oficiali din delegaţia elveţiană au forţat intrarea pe terenul de joc fără a deţine acreditările necesare şi unul dintre ei a insultat un membru al securităţii FIFA.

Elveţia va juca în optimi împotriva Suediei, marţi 3 iulie, la Sankt Petersburg.

Granqvist (Suedia), atac la Ibrahimovic

Fundaşul naţionalei de fotbal a Suediei, Andreas Granqvist, spune că echipa a progresat chiar şi fără aportul unuia dintre cei mai buni atacanţi, Zlatan Ibrahimovic, care după EURO 2016 a anunţat că renunţă la cariera internaţională.

”Am realizat o temelie solidă a echipei în ultimii doi ani, în timpul calificărilor pentru CM din Rusia, am luptat pentru fiecare meci şi ca echipă ştim că atunci când jucăm de o asemenea manieră avem şi rezultate bune.

Am progresat chiar şi după ce l-am pierdut pe Ibrahimovic, unul dintre cei mai buni jucători din lume. Am făcut o treabă bună iar acum jucăm în optimile CM 2018”, a spus Granqvist.

Suedia Elveția scor live: Echipele probabile de start

Echipele probabile pentru meciul de pe stadionul din Sankt Petersburg (capacitate 68.134 locuri):

Suedia: Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Lindelof, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson – Viktor Claesson, Gustav Svensson, Albin Ekdal, Emil Forsberg – Marcus Berg, Ola Toivonen. Selecţioner: Janne Andersson.

Elveţia: Yann Sommer – Michael Lang, Johan Djourou, Manuel Akanji, Ricardo Rodriguez – Valon Behrami, Granit Xhaka – Xherdan Shaqiri, Blerim Dzemaili, Steven Zuber – Josip Drmic. Selecţioner: Vladimir Petkovic.

Arbitru: Damir Skomina (Slovenia).

Meciul este televizat marți, 3 iulie, ora 17.00, de TVR 1 și TVR HD. Partida poate fi urmărită live online pe tvrplus.ro.

Huff.ro vă ține la curent cu scorul live al partidei și vă oferă rezumatul video.

Citește și: Belgia – Japonia scor final 3-2 Rezumat video. Cel mai dramatic meci de la CM 2018

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top