Connect with us
Summitul European 2019 Sibiu - Președintele Klaus Iohannis gazdă pe covorul roșu

Politic

Summitul European 2019 Sibiu – Președintele Klaus Iohannis gazdă pe covorul roșu

Summitul European 2019 Sibiu. La ora 11:30 se scrie o nouă pagină în istoria României și a Europei. Cel mai așteptat summit se desfășoară astăzi, în România, în Sibiu care este pentru zi capitala Europei.

Summitul European 2019 Sibiu declarații

Astăzi, 9 mai este și ziua Europei. Summitul de la Sibiu „Europa vine în România, aici în centrul României, de la Sibiu se va decide viitorul Uniunii. Peste câteva minute ne vom întruni cu liderii Europei și vom decide viitorul uniunii. Vom arata că suntem hotărâți și că dorim să ne implicăm pentru viitorul Uniuni Europene.” a declarat președintele României Klaus Iohannis, la declarația de presă făcută în calitate de gazdă a Summitului.

Astăzi de Ziua Uniunii Europene toti liderii Europei au îndemnat cetățenii Europeni să iasă la vot pe 26 mai, la Alegerile Europarlamentare. „Votul Românilor contează în România și contează în Europa”, a afirmat președintele Iohannis.

Din păcate în ceea ce privește spațiul Schengen, avem și părți bune, dar și părți rele. Eu voi face încă un apel către liderii Europei referitor la asta. Eu vreau o Românie puternică în Europa. Astăzi vom aborda multe chestiuni, la final vom face și o declarație de la Summitul European.

Klaus Iohannis despre Brexit

Acest summit trebuia să aibă loc după Brexit, dar cum acesta s-a amânat…Nu vom discuta la Summitul European 2019 Sibiu despre Marea Britanie și Brexit.”, a spus Iohannis.

Unii lideri Europeni au sosit în România chiar de aseară. În această dimineața, în jurul orei 9 Angela Merkel, a aterizat la Summitul European 2019 Sibiu, iar Emanuel Macron a ajuns în urmă cu câteva minute.

Măsuri de securitate drastice

Toate cele 35 de hoteluri și pensiuni din Sibiu au fost fortate să ia măsuri exceptionale de securitate, ajutate de autoritățile Române dar și străine pentru asigurarea bunei desfăsurări a Summitului. Capacele de canalizare au fost sigilate,  circulatia mașinilor și a pietonilor este oprită în zona în care are loc Summitul.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top