Connect with us
Tăriceanu a declarat că dacă Iohannis refuză și nominalizarea lui Sorin Grindeanu, singura soluție este suspendarea președintelui

Politic

Tăriceanu îl amenință pe Iohannis cu suspendarea dacă respinge nominalizarea lui Sorin Grindeanu

Călin Popescu Tăriceanu, co-președintele ALDE, a lansat miercuri un avertisment pentru președintele Klaus Iohannis, precizând că acesta ar face „un gest suicidal” dacă ar respinge și nominalizarea lui Sorin Grindeanu pentru postul de prim-ministru. Tăriceanu a declarat că într-un asemenea scenariu, singura soluție ar fi suspendarea președintelui.

”Apreciez foarte clar şi fără niciun fel de echivoc că un al doilea răspuns (negativ – n.r.) ar fi un gest suicidal al preşedintelui. Atunci, singura soluţie care ne rămâne la îndemână, este, desigur, declanşarea procedurii de suspendare. Nu vreau să ajungem în această situaţie, vreau să fiu foarte clar.

Încălcarea Constituţiei nu poate fi tolerată, atitudinea de dispreţ faţă de votul cetăţenilor nu poate fi tolerată aşa încât la un moment dat trebuie întreprins ceva. Sper să n-ajungem în această situaţie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu: ”Dacă preşedintele refuză şi a doua oară, e clar că ceea ce urmăreşte nu e altceva decât un joc de putere”

Co-președintele ALDE a precizat că propunerea lui Sorin Grindeanu pentru funcția de premier este răspunsul coaliției ”ca urmare a crizei politice declanşate în urma refuzului nemotivat al preşedintelui de a o desemna pe Sevil Shhaideh”.

”Dacă preşedintele refuză şi a doua oară, e clar că ceea ce urmăreşte nu e altceva decât un joc de putere şi amplificarea unei crize politice care i s-ar părea că îi aduce avantaje. Atunci, sigur că nu avem la dispoziţie alte soluţii politice inovatoare”, a mai spus Tăriceanu.

Sorin Grindeanu este propunerea coaliției PSD-ALDE pentru funcția de premier. Anunțul a fost făcut de președintele PSD Liviu Dragnea, miercuri, într-o conferință de presă la sediul partidului.

Noul posibil premier are 43 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică, Secţia informatică. Acesta a fost viceprimar al Timişoarei. Grindeanu are o legătura apropiată cu Liviu Dragnea, președintele PSD.

Știri pe același subiect:

Cine este Sorin Grindeanu – propunerea PSD pentru PREMIER
Raluca Turcan: Propunerea PSD de prim-ministru marchează înfrângerea lui Liviu Dragnea
Daniel Constantin, despre nominalizarea lui Sorin Grindeanu: „E o decizie plină de înțelepciune”
Liviu Dragnea: Propunerea de premier este Sorin Grindeanu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top