Connect with us
Toți pacienții acestui fals medic trebuie să-și facă testul pentru hepatitele B, C și pentru HIV

Știri

Toți pacienții acestui fals medic trebuie să-și facă testul pentru hepatitele B, C și pentru HIV

Panică în România. Și totul pleacă de la un alt medic fals. Este vorba despre asistenta medicală Rodica Șalgău, împotriva căreia a fost formulată o plângere pe motiv că practică medicina ilegal. Situația este foarte gravă.

Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Liliana Grădinaru, a declarat, ieri, că având în vedere că este „o situaţie excepţională”, informează monitorulsv.ro. Conducerea instituţiei a luat hotărârea să efectueze aceste analizele medicale celor care au fost pacienţii falsului medic şi sunt îngrijoraţi în legătură cu modul în care acesta a respectat regulile de igienă asociate actului medical.

„Efectuăm analizele medicale gratuit, apoi le vom imputa doamnei Rodica Şalgău”, a declarat dr. Grădinaru.

Și mai grav este că Rodica Șalgău a efectuat ”acte medicale” asupra foarte multor copii, fără să aibă competență în acest sens. Părinţii ai căror copii au fost trataţi de falsul medic stomatolog – dar şi pacienţii adulţi ai acestuia – pot merge de joi, 21 martie a.c., la sediul DSP. Acolo  vor da o declaraţie pe propria răspundere în care trebuie să precizeze când a fost efectuat tratamentul stomatologic şi în ce a constat acesta. Apoi vor solicita testarea gratuită pentru depistarea virusurilor hepatice B şi C şi a virusului HIV. De asemenea, acestei categorii de pacienţi i se recomandă și  efectuarea unui consult stomatologic de control.

”Rodica Șalgău nu este medic stomatolog”

„Rodica Șalgău nu este medic stomatolog, nu are competențe de anestezist, iar Clinica Almacri Dent nu există în acte. Noi nu am eliberat niciodată autorizație de funcționare pentru o Clinică stomatologică Almacri Dent”, a spus medicul Gabriel Gospodaru, președintele Colegiului Medicilor Dentiști Suceava.

Rodica Șalgău a fost demascată după ce mama unui copil, ce suferă de o boală la inimă, și-a pus mai multe semne de întrebare în momentul în care Rodica Șalgău i-a anesteziat copilul. Părintele s-a dus la Colegiul Medicilor Dentiști, unde a aflat că de fapt așa-zisul medic anestezist este de fapt doar o asistentă de igienă. Când mama copilului a aflăt că femeia care i-a anesteziat băiatul era doar o asistentă, nu i-a venit să creadă  la ce riscuri a fost supus copilul ei, informează și ziardesuceava.ro.


Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top