Connect with us
Traian Băsescu: Moţiunea de cenzură este un gest politic obligatoriu

Știri

Traian Băsescu: Moţiunea de cenzură este un gest politic obligatoriu

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că moţiunea de cenzură este „un gest politic obligatoriu”, cu sau fără succes.

„Moţiune de cenzură acum! Cu sau fără succes, moţiunea de cenzură este un gest politic obligatoriu. Opoziţia are nevoie acută de o reacţie instituţională de delimitare faţă de dezastrul Dragnea – Dăncilă – Tăriceanu”, afirmă Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, argumentele „pe care le văd şi le simt oamenii” sunt criza pestei porcine africane care afectează grav milioane de gospodării din mediul rural şi industria alimentară şi care „nu a fost prevenită” conform recomandărilor Comisiei Europene din Februarie 2017, intervenţia „supradimensionată” a forţelor de ordine împotriva manifestanţilor din Piaţa Victoriei la 10 august şi încercările repetate ale oficialilor de a dezinforma opinia publică asupra desfăşurării evenimentelor, nevoia „imperioasă a înlocuirii incompetentului guvern Dăncilă”, premergător preluării preşedinţiei rotative a UE, dar şi criza din interiorul PSD.

„Dacă în aceste condiţii, partidele din opoziţie nu reacţionează solidar şi rapid prin depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, nu au cum să pretindă respectul electoratului şi blazonul de alternativă la guvernarea PSD – ALDE . Iar dacă UDMR, Ponta şi minorităţile vor susţine guvernul, nu le rămâne decât să-şi asume politic, alături de Dragnea, Dăncilă, Daea, Carmen Dan, Tăriceanu, Firea etc. şi pesta porcină şi violenţele din 10 august şi compromiterea preşedinţiei UE în mandatul României. Sper că nici un partid de opoziţie nu va susţine tacit guvernul PSD – ALDE prin inacţiune instituţională de delimitare faţă de Guvernul Dăncilă şi alianţa PSD – ALDE”, mai spune Băsescu.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top