Connect with us

Stil

Tratamente naturiste pe baza de CIMBRU

Un condiment care se gaseste in bucataria oricarei gospodine, dar care poate fi folosit si in domeniul sanatatii, nu doar cel culinar, este CIMBRUL. Iata cateva tratamente naturiste pe baza de cimbru, pe care orice femeie trebuie sa le stie.

Tratamente naturiste pe baza de cimbru

Din acest condiment se poate prepara o tinctura, extrem de benefica impotriva crampelor abdominale, tusei, astmului bronsic sau infectiilor renale.

Cum prepari TINCTURA DE CIMBRU

Ai nevoie de o sticla de jumatate de litru goala, in care sa pui flori de cimbru de camp. Toarna peste plante alcool (tuica, vodca sau rachiu) pana umpli sticla, apoi las-o pe balcon, la lumina, 2 saptamani. Dupa ce trece perioada de timp, strecoara si depoziteaza tinctura in sticle mici, la loc racoros.

Aceasta poate fi si consumata: dizolva o lingurita de tinctura intr-un pahar cu apa.

Daca ai sinuzita, poti face inhalatii cu cimbru. Intr-o oala mare, pune la fiert apa, iar cand aceasta da in clocot, adauga cimbru si lasa la infuzat cateva minute. Acopera-ti capul cu un prosop mare si stai deasupra unui vas in care sa torni solutia obtinuta. Inspira aburul emanat de infuzie, dar nu mai mult de un sfert de ora.

Cimbrul este benefic si in ceea ce priveste reumatismul, deoarece imbuntateste circulatia sangelui, avand efect calmant si antialgic. Aplica cataplasme calde cu cimbru direct pe zona afectata, iar in timpul zilei consuma de doua ori pe zi ceai de cimbru.

foto:zumi.md

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top