Connect with us
Tudorel Toader a fost internat la spital

Știri

Tudorel Toader n-ar avea piciorul rupt, cum susține Realitatea TV.

UPDATE – Tudorel Toader n-ar fi fost internat în spital, conform DCnews.ro. UPDATE: Conform unor surse DCNews, Tudorel Toader nu are piciorul rupt. Inițial, știrea a fost preluată de către presa din România cum că ministrul justiției ar fi ajuns de urgență la spital, din cauză că și-a rupt piciorul.

Știrea inițială

Cele două Ordonanțe pregătite de Ministerul Justiției, de unde s-a făcut nevăzut în mod surprinzător Tudorel Toader, vor arunca în aer ce a mai rămas din justiție, arată jurnalista Ioana Ene Dogioiu.

„Tudorel Toader a dispărut în mod strategic pentru că urmează să apară cele două Ordonanțe care sunt cu adevărat monstruoase pentru justiție. Au efecte combinate între ele și combinate și cu efectele deciziilor CCR. Pe scurt, este vorba de o amnistie. Majoritatea celor condamnați de completurile de 5 judecători, cu excepția celor mai ghinioniști dintre ghinioniști, vor beneficia de chestia asta. Sunt mai multe categorii beneficiare și aici intră și Liviu Dragnea”, a explicat Dogioiu la Realitatea TV.

Potrivit acesteia, efectele cumulate le celor două ordonanțe, plus deciziile CCR de condamnare a protocoalelor cu SRI vor desființa tot ce s-a lucrat în anticorupție în ultimii ani.

„Ce înseamnă cele două ordonanțe? În primul rând, se vor repune în termen pentru contestația în anulare toți cei care au fost condamnați de completurile de cinci din 2014 până acum, adică mai toți politicienii condamnați, inclusiv Dragnea în dosarul „Referendumul”. Li se va anula primele sentințe, iar ulterior vor fi două categorii: cei pentru care faptele vor fi prescrise, deci procesele vor înceta, iar în cazul lui Dragnea lucrurile sunt la limită, și cei care vor relua procesele cu prescripția suspendată. Aici rejudecarea se va face fără probele luate cu supravegherea tehnică a SRI, după o decizie CCR, și se va face după Codurile modificate. De exemplu, abuzul în serviciul nu mai este pesepsit decât dacă încalcă legislație primară”, a mai spus Ioana Ene Dogioiu.

În ceea ce privește pe Dragnea, acesta își rezolvă și celelalte dosare – prin reducerea prescripției din cealaltă ordonanță, în dosarul Bombonica și în dosarul Tel Drum, iar pentru dosarul Bombonica apare o prevedere care spune că dacă prejudiciul este plătit de oricare parte din doare, limitele de judecată se vor reduce la jumătate.

„Se desființează tot ce s-a lucrat în anticorupție în ultimii cinci ani de zile”, a concluzionat jurnalista.

Potrivit unor surse medicale, citate de Ziare.com, Tudorel Toader ar beneficia în aceste zile de o intervenție estetică și i-a lasat pe altii din minister „să facă treaba mizerabilă”.

Vineri, în presă au apărut documente care arată că Ministerul Justiţiei a trimis deja în circuitul de avizare unele modificări ale prevederilor legale privind completurile de 5 judecători. Una dintre modificări prevede că sentinţele definitive ale acestor completuril vor putea fi contestate în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ, chiar dacă au depăşit termenul prevăzut în codul de procedură penală, nu în cel mult 10 zile de la momentul comunicării motivării, cum este în prezent.

De asemenea, proiectul Ministerului Justiției prevede excluderea acestui termen de 10 zile, ceea ce echivalează cu posibilitatea ca oricine a primit o sentinţă definitivă din partea unui complet de 5 judecători, în intervalul februarie 2014 – noiembrie 2018, săopată cere, în interval de 60 de zile, rejudecarea procesului.

Citește aici: Liviu Dragnea a fost internat din nou de urgență la spital! Medicii: „Trebuie operat urgent”

Știre în curs de actualizare

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

1 Comment

1 Comment

  1. Sed Lex

    2019-03-26T08:10:41+02:00 at 8:10

    Si care e problema?
    Daca sentintele au fost date nelegal, cine nu a respectat legea sa-si asume si consecintele.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top