Connect with us

Știri

Tudorel Toader a spus ce se va întâmpla cu Kovesi. RĂMÂNE sau PLEACĂ?

Evaluarea pe care o așteaptă toți românii din partea ministrului Justiției, Tudorel Toader, întârzie.

Toader amână anunțul din nou

Acesta s-a lăudat încă de anul trecut că va lua o decizie în privința procurorului-șef al DNA, după ce în presă au apărut o serie de înregistrări compromițătoare cu aceasta.

„În momentul în care voi face public, vă voi anunţa. Paşii înainte se văd sau nu se văd. Deci, în momentul în care voi decide să fac publică hotărârea luată, v-am asigurat că vă voi anunţa.

În rest…”, a declarat Toader la Palatul Parlamentului, întrebat când va face anunţul privind evaluarea procurorului-şef al DNA.

Anumite site-uri precum luju.ro susțin că zilele Laurei Codruța Kovesi în fruntea DNA sunt numărate.

CITEȘTE ȘI: DOLIU pentru Laura Codruţa Kovesi. Şefa DNA este îngenuncheată de durere

Cele mai noi acuzații la adresa lui Kovesi

Afaceristul, inculpat într-un dosar alături de fostul primar al Constanței Radu Mazăre, îi aduce acuzații extrem de grave lui Kovesi.

Strutinsky a formulat o sesizare către Inspecția Judiciară în care solicită cercetarea disciplinară a șefei DNA pentru comiterea abaterii disciplinare constând în exercitarea funcției cu rea credință, abatere săvârșită cu științp de către șefa DNA, scrie Luju.ro.

Iata un fragment din plangerea omului de afaceri Sorin Strutinsky formulata la Inspectia Judiciara:

Împotriva sefei DNA Laura Kovesi:

“Potrivit art. 99 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, constituie abatere disciplinara orice activitate cicumscrisa functiei exercitata cu rea credinta.

Fata de aceasta imprejurare va rog sa observati urmatoarele:

In calitatea sa de Procuror Sef al DNA, dna Laura Codruta Kovesi s-a implicat direct in activitatea de urmarire penala desfasurata in dosarul 964/P/2014 de Procurorul de caz si a dispus masuri procedurale pe care Codul de procedura penala le da in competenta exclusiva a Procurorului de caz.

Dna Procuror Sef a fost cea care, prin adrese, a comunicat Serviciului Tehnic Ordonantele de delegare a punerii in executare a masurilor de supraveghere in pofida faptului ca, potrivit Cap.II – Reguli speciale privind primirea, inregistrarea si circulatia lucrarilor la nivelul Structurii Centrale a DNA din OMJ nr. 2184/C/2006, aceste masuri trebuiau nu doar dispuse ci si comunicate de catre Procurorul de caz urmand circuitul lucrarilor stabilit prin normativul indica

1 Comment

1 Comment

  1. stefy

    2018-01-28T15:23:22+02:00 at 15:23

    Apreciez pe ministrul justitiei pentru legea justitiei dar…. dIn ce cauza e moale ? .. … s-a lăudat încă de anul trecut că va lua o decizie în privința procurorului-șef al DNA, după ce în presă au apărut o serie de înregistrări compromițătoare cu aceasta…” De ce NU a schimbat pe procurorul sef si pe Codruta Kovesi ?
    Cuvantul dat OLIGA ! De ce tot amana ? ? ? Daca e fara putere sa spuna in fata romanilor de ce NU poate , si sa DEMISIONEZE . Daca om cu constinta si cu ONOARE sa se ia masuri ! Pentru moleseala.slabiciunea respectiva in loc sa primeasca o nota de 8, .. maxima nota ce se pote da este intre 5,50-6,30 .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top