Connect with us
Turcia suspenda drepturile omului. Pregatiri de razboi

Știri

Turcia suspenda Drepturile Omului. Pregatiri de razboi?

Situatia din Turcia este tot mai grava. Dupa recentele acuzatii lansate de presedintele turc la adresa Statelor Unite ale Americii (SUA) in cazul extradarii lui Fethullah Gulen, Erdogan continua sa ia o serie de masuri care baga spaima in Europa.

Turcia a decis suspendarea temporara a Conventiti Europene pentru Drepturile Omului, sustin surse interne ale guvernului turc, noteaza EL PAIS. Acelasi lucru s-a intamplat si in Franta, unde starea de alerta in urma atentatului din Nisa a fost prelungita cu 3 luni.

Turcia a declarat ca tara se afla in stare de urgenta in urma tentativei de lovitura de stat care a avut loc in noaptea de vineri, 15 iulie, spre sambata, 16 iulie. Vicepremierul Numan Kurtulmus a afirmat ca guvernul ar putea pune capat acestei stari generale de urgenta intr-o luna sau doua luni, mai scrie cotidianul spaniol.

Erdogan: „In spatele puciului ar putea sta alte state”

Ce scrie in stenogramele Wikileaks din cazul ERDOGAN despre PONTA si IOHANNIS

Decizia guvernului turc vine dupa epurarile in masa care s-au facut in administratie, afectand zeci de mii de profesori, in special cei din scolile private ale lui Gulen. Erdogan sustine ca cei care au programat lovitura de stat sunt niste teroristi, in frunte cu clericul Gulen.

Turcia, drum spre totalitarism? In ce situatii se pot suspenda Drepturile Omului?

Conform articolului 15 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, drepturile pot fi suspendate in cazuri de razboi, probleme sociale majore, catastrofe naturale, atentate teroriste etc.

Tot mai multi analisti de politica externa si geostrategi sustin ca Erdogan duce Turcia intr-o zona periculoasa. Michael Roubin, unul din cei care a prevazut lovitura de stat din Turcia, sustine ca tara cu iesire la Marea Neagra se poate transforma in Siria 2.

Suspendarea Drepturilor Omului nu prevede si interzicerea dreptului la viata, totura, munca fortata sau condamnarea penala fara un proces corect. Pentru toate acestea e nevoie de o sentinta judecatoreasca luata pe o baza legala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top