Connect with us
Un medic din Bihor a murit în timpul unei gărzi! Primea 300 de lei în plus. Prima reacție a ministrului Sănătății

Știri

Un medic din Bihor a murit în timpul unei gărzi! Primea 300 de lei în plus. Prima reacție a ministrului Sănătății

Un medic din Bihor a murit în timpul unei gărzi drept pentru care ministrul Sănătății, Sorina Pintea a anunțat că se va deschide o anchetă oficială. Doctorul a încetat din viață în timp ce se afla la un centru de permanență. Un coleg de-al acestuia a anunțat drama pe o rețea de socializare. Medicul primar dr. Livia Davidescu, din Craiova, a scris pe Facebook că lista medicilor decedaţi în gardă se prelungeşte cu încă un nume.

Un medic din Bihor a murit în timpul unei gărzi!

„Colegul Ştefan Quai, primul mf-ist din Bihor cu contract privat cu CAS (şi-a amenajat spaţiul din casă pentru cabinet medical pe vremea când toţi lucrau încă în cabinetele de stat) s-a dus azi la ceruri. Nu a mai apucat să iasă din garda efectuată la CP. Abia ieşise la pensie, mai făcea gărzi la CP pentru a fi încă activ. Se mutase din Oradea mai la sat pentru a fi mai liniştit şi pentru a se putea ocupa mai mult de nepoţi. Să-l ierte D-zeu şi să-l odihnească!”, a scris dr. Livia Davidescu.

De remarcat că medicul din Craiova a postat anul trecut și o listă cu peste 40 de medici care au murit în timpul gărzilor. Livia Davidescu a solicitat de urgență autorităţilor ca gărzile să fie recunoscute drept vechime în muncă. În replică, Sorina Pintea, ministrul Sănătății a recunoscut că într-adevăr există probleme în sistem, dar a precizat că acestea nu pot fi rezolvate în totalitate, într-un singur an.

Prima reacție a ministrului Sănătății

„E trist când pleacă un medic şi îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat. S-au făcut paşi importanţi, dar din păcate, efectele se vor vedea în timp. Din martie 2018, salariile s-au majorat. Procentul alocat medicinei de familie creşte şi va creşte în fiecare an pentru că ştim cum stau lucrurile. (…) Sunt lucruri nerezolvate de 30 de ani şi care nu pot fi rezolvate într-un an sau dacă le rezolvăm, nu pot produce efecte într-un an.

De la 1 ianuarie 208, tariful orar pentru gărzile din centrele de permanenţă a crescut la 40 de lei de oră. Nu poate fi vorba despre un câştig de 300 lei pe lună. Poate pe zi sau pe gardă. (…) Da, sunt probleme”, a declarat Sorina Pintea, la Antena 3. Totodată, ministrul Sănătății a anunțat că va fi demarată acum o anchetă pentru a se vedea condițiile exate în care medicul a încetat din viață, scrie Fanatik.ro.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top