Un nou anunţ al lui Rareş Bogdan. Ce se întâmplă cu Jocuri de Putere

21.11.2018
Un nou anunţ al lui Rareş Bogdan. Ce se întâmplă cu Jocuri de Putere

Situaţia la Realitatea TV este tot mai tensionată, iar Cozmin Guşă a anunţat suspendarea lui Rareş Bogdan de la emisiunea Jocuri de Putere pentru două zile.

„În locul lui, va intra pe post ca realizator al emisiunii Jocuri de putere – pentru că numele emisiunii este al meu și al Realității – Claudiu Popa”, a spus Guşă, pentru paginademedia.ro.

Rareş Bogdan ameninţase cu demisia după interzicerea pe post a lui Oreste şi a Oanei Stănciulescu, cerând demisia lui Edward Pastia, directorul Realitatea TV.

Guşă a spus că i s-a comunicat decizia ca cei doi să nu mai apară pe post lui Bogdan, iar acesta a acceptat-o, însă apoi l-a invitat pe Oreste în emisiune, fără ca acţionarul postului TV să aibă o discuţie „lămuritoare” cu el.

Citeşte şi: Rareș Bogdan își anunță demisia de la Realitatea TV. Oreste, interzis!

Miercuri, Rareş Bogdan a revenit cu un nou mesaj despre Jocuri de Putere. Iată ce spune:

Greu de ucis. Onoarea înainte de orice!

Le mulțumesc foarte mult miilor și miilor de oameni care mi-au trimis mesaje, emailuri și comentarii pe paginile de socializare începând de aseară până la această oră! A contat și contează pentru mine.

Le mulțumesc sutelor de colegi din Realitatea TV care mi-au trimis mesaje de încurajare. De asemenea, le mulțumesc colegilor mei din mass-media care s-au dovedit profesioniști și au ținut să vorbească cu mine pentru a afla punctul meu de vedere.

Nu am dorit și nu doresc să plec de la Realitatea TV. Nu am discutat cu nicio altă televiziune, pentru că am considerat și consider că fac parte din echipa Realitatea TV.

Timp de 6 ani și jumătate am avut libertate editorială și de acțiune în Realitatea TV. Consider, însă, cu tot respectul pentru colegii mei din conducerea editorială și acționarii postului Realitatea TV, că nu poți opri un om care a fost invitat 5 ani la Realitatea TV să intre în studioul de televiziune, alături de alți invitați, exact înainte cu 1 minut înainte de începerea emisiunii, când scaunul său era pregătit și omul era gata de a combate.

La ora 17 și 17 minute a fost trimis în rețeaua internă Realitatea TV un email cu toată garnitura de invitați de la “Jocuri de Putere”. Adică cu 4 ore înainte de a se întâmpla ceea ce s-a întâmplat.

Nu am atacat, nu atac și nu voi ataca Realitatea TV, pentru că nu doresc să se bucure dușmanii acestui post de televiziune.

Rareş Bogdan: Am vorbit cu Cozmin Guşă

Am avut un schimb de mesaje cu domnul Cozmin Gușă la prânz, când acesta mi-a comunicat că nu voi intra astăzi și mâine pe post. I-am cerut respectuos să se gândească de două ori, pentru că acest lucru va aduce deservicii postului de televiziune și va fi un afront la adresa telespectatorilor și ascultătorilor săi.

Plus un afront direct la adresa mea, care am contribuit masiv, alături de invitații mei și echipa Jocuri de Putere, ca Realitatea TV și mai ales emisiunea-fanion de la ora 21.00 să ajungă în topul talk-show-urilor din România.

I-am explicat scurt și concis: dacă nu mi se permite accesul pe post la ora 21.00 voi considera că Realitatea TV a decis despărțirea de mine și echipa mea.

Încă ceva: numele „JOCURI DE PUTERE” nu aparține Realității TV, ci mie. Le atrag atenția să nu folosească acest brand fără consimțământul meu. Eu încă sper că bunul Dumnezeu le va da gândul cel bun și îmi vor permite să realizez emisiunea la acest post, cu invitații pe care îi consider eu relevanți și care sunt iubiți de publicul „Jocuri de Putere”.

Realizatorul spune că nu a discutat cu o altă televiziune

Precizez din nou: nu am discutat cu nicio altă televiziune și nu veți auzi din gura mea niciun cuvânt urât la adresa Realitatea TV. Am multe informații, sunt multe suspiciuni, se fac multe scenarii.

Poate se aștepta doar un moment, cine știe? Lumea e dură, viața și mai dură și uneori nu mai contează nimic. Nu voi intra în polemică cu nimeni care încearcă să mă atragă într-un război al declarațiilor. Realitatea TV a fost și consider că încă este casa mea.

Am fost jurnalist, sunt jurnalist și voi rămâne exclusiv jurnalist. Oricât de mult s-ar supăra unii sau alții. Consider că libertatea de expresie este esențială în democrație, iar libertatea presei este vitală. Am fost 6 ani și jumătate un jurnalist liber. Nu am de gând să-mi schimb acest statut pentru nimic în lume.

P.S. Mi-aș dori foarte mult ca redacția să nu mai fie folosită de nimeni într-un război care nu o privește. Sunt profesioniști redutabili și oameni dedicați muncii lor. Din păcate pentru unii, părerea mea este împărtășită de o majoritate mult mai largă decât poate să-și închipuie cineva care trăiește în scenarii și scenarite.

Comentarii
 • GICA spune:

  regret f.f.m ult ,era singurul post la xare ma uitam cu olacere”JOCURI DE PUTERE”.ACEST GUSA

  ‘GUSTER DECAND A ANUNTAT CA REALITATEA DEVINE P[ARTID SA PRABUSIT REALITATE.ESWTI UN CURAJOS SI CONSIDERE CA AI PUTEREA SI INTELEPCIUNEA SA REZOLVI ONORABIL SITUATIA.lasa pwe gusa cu pastia,rifai si alti sa castige presedentia .parlamentarele si restul cu sustinerea antenei 3 si rtv.asteept cu nerabdare sa reia emisiunea pe alt post liber sa mai vada si romani vcaere este realitatea.succes.

 • Neluti spune:

  Serios , dacă nu îți plăcea Rareș de ce te uitai ,!? Este mai bun cel de la antena 3 🤡sau poate vineeeeeee. ,Gâdea , ce zici ???

 • Nelutu spune:

  Rares Bogdan,ti se adreseaza un roman din Harghita:esti o rusine pentru Ardeal,ne-ai facut de ris!Cum poti sa fii un lingau al lui Johanis si al acolitilor sai?Cum ai putut sa te cobori pina la nivelul jigodiei de Oreste?Cum privesti in ochii ardelenilor iubitori de neam si tara,nu javre precum majoritatea invitatilor tai?Pleaca si sa nu mai ai nesimtirea sa mai apari vre-o data la un post de televiziune,ai denigrat destul romanii partrioti,ti-ai batut joc de romanii ardeleni si de idealurile lor!Sa-ti fie rusine,Rares Bogdan!

 • Tudorache spune:

  RAREŞ BOGDAN şiiiii ORESTE ,douo personaje ,,foarte citite ,deştepte , instruite , daaar plecaatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii cât mai repede .Aceste personaje au adus Realitatea Tv . să piardă foarte mult în popularitate .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *