Unul dintre ucigaşii lui Marian Cozma, eliberat în secret!

25.07.2018
Unul dintre ucigaşii lui Marian Cozma, eliberat în secret!

Nieni nu a știut asta până acum! Sztojka Ivan, unul dintre condamnații în cazul uciderii lui Marian Cozma, a fost eliberat din închisoare cu patru ani înainte de termen. Totul s-a întâmplat în secret, iar decizia maghiarilor a venit după anunțul de ”bună purtare”.

Sztojka a scăpat de după gratii pe 19 iulie și primul lucru pe care l-a făcut a fost să dea o petrecere, chiar în ziua în care a fost eliberat din pușcăria de la Szombathely, susține Libertatea.

”Vă rog să nu menționați numele meu, mă tem să nu am probleme. Sztojka a fost eliberat joia trecută, dar publicul larg nu a știut, totul a fost ținut secret.

Imediat după eliberare, familia a dat petrecere. Și-a luat și un BMW nou. S-a dus la Budapesta, la Siófok, se simte bine”, a spus un martor.

Declarația tatălui lui Marian Cozma

„Am auzit că Ivan Sztojka se plimbă cu un BMW decapotabil prin Veszprem. Să nu facă vreun accident! Nu ştiu cum sunt legile din Ungaria, ce importanţă acordă ei criminalilor fiului meu, dar e posibil ca el să-şi fi cumpărat libertatea.

Eu şi familia mea suntem distruşi pe viaţă. Nimeni şi nimic nu ni-l mai poate aduce înapoi pe Marian!

Ne-a luat sufletul cel mai drag şi am momente când îmi vine să… Ce mi-au făcut ei, mie şi familiei mele, le doresc să păţească şi ei!”, a spus Petre Cozma pentru ProSport.

Situația agresorilor

Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în primă instanţă, iar Sztojka Ivan a primit 20 de ani de închisoare. După decizia instanței din anul 2011, pedepsele celor condamnați pe viață au fost reduse la 18 ani de închisoare.

Tot o reducerea a pedepsei a fost și pentru Ivan Sztojka, care din 20 de ani închisoare trebuia să mai efectueaze doar opt.

În cazul său, Curtea Supremă de Justiție din Ungaria a majorat pedeapsa, în octombrie 2012, de la opt la 13 ani de închisoare, ajungând apoi la 9 ani, dintre care el a executat doar 5.

Alți patru dintre agresori sunt deja liberi. Paul Gabor, unul dintre cei condamnați a fost eliberat mai devreme pentru bună purtare și a fost așteptat de prieteni cu șampanie.

Citește și: Sărbători și evenimente 8 februarie. Opt ani de la moartea lui Marian Cozma

”O să fiu convins toată viața mea că ai au venit să-mi omoare copilul. Îți spun ceva… Când venea Marian cu mașina din Ungaria îmi era teamă de accident, să nu se întâmple ceva. Băiatul meu era cuminte, nu bea și nu se droga. Băiatul meu a fost ucis. Aşa ceva nu o să pot uita vreodată. Aș vrea să vă spun că cei de la clubul Dinamo vor fi alături de mine toată viața”, a spus Petre Cozma