UPDATE Gabriela Firea anunță că Paul Stănescu a fost propus să fie președinte executiv al PSD

28.05.2019
UPDATE Gabriela Firea anunță că Paul Stănescu a fost propus să fie președinte executiv al PSD

Gabriela Firea a afirmat că apreciază faptul că Biroul Permanent al PSD a propus ca Paul Stănescu să fie președintele executiv al partidului, precizând că „este o îndreptare a greșelilor de anul trecut”.

„Susțin și apreciez faptul că pentru funcția de președinte executiv propunerea a fost ca domnul Paul Stănescu să preia această mare responsabilitate. Este o îndreptare a greșelilor de anul trecut. Nu sunt adepta situației în care trebuie să plătim polițe, dar trebuie să facem dreptate și un pic de curățenie totuși în conducerea partidului”, a afirmat Gabriela Firea, marți, la Parlament.

De asemenea aceasta a precizat că i s-ar părea normal ca Viorica Dăncilă să preia interimar șefia PSD.

Viorica Dancila
Viorica Dancila

„În ceea ce privește conducerea actuală, susțin că este dreptul doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă să preia preșdinția interimară a PSD ca președinte executiv, pentru că ala scrie în statut și așa este și normal”, a conchis Firea.

Fostul vicepremier Paul Stănescu se numără printre semnatarii scrisorii din septembrie 2018 în care aceștia cereau demisia lui Liviu Dragnea de la șefia PSD și din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Declarația a mai fost semnată de Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu, care apoi, din acest motiv, a fost exclus din PSD.

Ulterior CEx al PSD a decis înlocuirea sa din funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării cu Ilan Laufer, propunere refuzată la acel moment de președintele Klaus Iohannis. În acest context, Paul Stănescu a demisionat din funcțiile deținute în Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *