Connect with us
Un membru USR a murit infectat cu coronavirus

Știri

USR a solicitat Guvernului să facă publice imediat planurile cu privire la Pilonul II de pensii

USR a solicitat joi Guvernului să facă publice imediat planurile sale cu privire la Pilonul II de pensii. De asemenea, parlamentarii USR cer ca Guvernul  să se consulte transparent cu toate părţile interesate, mai ales cu beneficiarii acestor sume, înainte de luarea oricărei decizii pe acest subiect.

„În disperarea de a colecta mai mulţi bani, pe care mai apoi să îi cheltuie în mod haotic pentru clientela politică proprie, Guvernul PSD-ALDE a redus deja contribuţiile lunare la Pilonul II de pensii cu 12%, începând cu 01.01.2018.

De dragul cheltuielilor momentului, majoritatea politică actuală e dispusă să sacrifice viitorul financiar al cetăţenilor români. Tendinţele demografice confirmate de Institutul Naţional de Statistică ne arată că pensiile de stat, Pilonul I de pensii, nu vor putea garanta un trai decent la vârsta pensionării pentru cei care lucrează astăzi.

În câţiva ani vom ajunge la situaţia regretabilă ca unui angajat să îi revină mai mult de un pensionar, ceea ce va face imposibilă plata unei pensii de stat care să acopere nevoile de bază ale unei persoane în vârstă„, se arată într-un comunicat al USR transmis AGERPRES.

Citește și: Liviu Dragnea: „Despre ce reformă a sistemului de pensii vorbim când nu a apărut nimic oficial?”

Reprezentanţii USR menţionează că în 10 ani s-au acumulat 35 de miliarde de lei în conturile personale ale celor care au contribuit la Pilonul II de pensii, la care se adaugă alţi 7 miliarde de lei câştigaţi pe baza investiţiilor realizate din sumele colectate.

„USR consideră că orice măsură de reducere suplimentară sau de îngreunare a participării la Pilonul II de pensii reprezintă un dublu atentat:

La proprietatea privată a fiecăruia dintre cei 7 milioane de titulari de conturi ai Pilonului II de pensii şi la piaţa de capital exclusiv românesc, fondurile de pensii private fiind cei mai mari investitori pe piaţa autohtonă de capital.

Citește și: Tăriceanu, despre Pilonul II de pensii: Cei care doresc să treacă la Pilonul I să facă opțiunea scrisă, ceilalți rămân la Pilonul II

USR solicită reprezentanţilor majorităţii PSD – ALDE să înceteze propaganda mincinoasă referitoare la Pilonul II de pensii şi să prezinte cifrele reale referitoare la comisioanele reglementate strict, ce sunt percepute de administratori, şi la randamentul real al Pilonului II de pensii.

USR susţine creşterea cotei de contribuţie la Pilonul II la cel puţin 4,25% din venitul brut

Reprezentanţii PSD – ALDE trebuie să înceteze prezentarea idealizată a Pilonului I de pensii – care nu are randament şi e deficitar cu miliarde de lei anual.

Și să spună adevărul că randamentul Pilonului II de pensii din România este printre cele mai mari din UE, că banii din Pilonul II sunt investiţi conform legii, în condiţii stricte şi că sunt garantaţi”, spun reprezentanţii USR.

USR susţine creşterea cotei de contribuţie la Pilonul II la cel puţin 4,25% din venitul brut, astfel încât contribuţiile românilor pentru pensiile viitoare să nu scadă după revoluţia fiscală introdusă de Ordonanţa 79.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top