Connect with us
După ce gruparea USR a obținut rezultate bune în la alegerile parlamentare, membri din teritoriu au devenit din ce în ce mai vocali.

Politic

USR atacă PSD în problema premierului

După ce gruparea politică condusă de Nicușor Dan a obținut rezultate bune în la alegerile parlamentare, membri din teritoriu au devenit din ce în ce mai vocali. Ultimul care se înscrie pe această listă este Christian Shuster, candidat USR Alba.

UPDATE, ora 9:40: Conducerea USR a reacționat prompt în ceea ce privește declarația lui Christian Shuster. Într-un comunicat oficial emis în această dimineață, liderii formațiunii politice conduse de Nicușor Dan au punctat o serie de detalii.

”Opinia domnului Christian Shuster este personală şi nu reflectă nici poziţia USR, nici modul în care USR îşi propune să acţioneze ca partid ales în Parlament. USR se va folosi de mijloacele instituţionale pentru a se opune numirii lui Liviu Dragnea, în poziţia de prim-ministru. Considerăm o astfel de idee drept nocivă pentru România pentru că va aduce izolarea internaţională a ţării.”, se arată în comunicatul USR.

Totodată, liderii partidului s-au distanțat clar de ideea conform căreia, numirea lui Liviu Dragnea în fruntea Guvernului, va aduce mișcări de stradă, inițiate chiar de USR. Nu vom impulsiona oamenii să iasă în stradă. Românii au demonstrat în nenumărate ocazii că se pot mobiliza când situația o cere, fără implicarea sau îndemnurile partidelor politice.”

Acesta a fost foarte acid la adresa rivalilor social-democraților și a inițiativei de a-l propune pe Liviu Dragnea pentru funcția de premier. Candidatul din Alba nu s-a sfiit să critice în termeni duri ideea pesediștilor. Ba mai mult, el a emis și o ipoteză îngrijorătoare.

USR atacă PSD : Vor fi mișcări de stradă masive!

” USR nu va susține niciodată ideea ca Liviu Dragnea să fie premierul României. PSD ar trebui să se gândească mai bine înainte să facă această propunere. Aparent ei nu realizează că riscă să arunce țara într-un haos total chiar în plină iarnă.”, a explicat Shuster.

Tirada sa a continuat în termeni și mai vehemenți. Punctul culminant a fost marcat de momentul în care membrul USR a prognozat mișcări de stradă masive dacă Liviu Dragnea ajunge prim-ministru.

„Vor fi mişcări de stradă masive din structurile USR şi din societatea civilă neafiliată politic, dacă aşa ceva se va întâmpla. Cred că PSD ar trebui să se gândească mult mai bine dacă doreşte să arunce ţara într-o luptă socială de genul acesta în plină iarnă. Poate că ar fi mai înțelept să aşteapte totuşi puţin să se liniştească apele după nişte alegeri atât de învolburate cum au fost acum. Cred că ar fi un mod responsabil de a rezolva lucrurile dacă ar numi alt premier. unul care să fie totuşi acceptat atât de majoritatea din Parlament, cât şi de opoziţie. Un astfel de premier guverna mult mai bine, ştiind că nu este tot timpul opozat contrat de partea partidele care nu sunt la guvernare.”, a declarat Christian Shuster, într-o conferinţă de presă.

Citește și:Nicușor Dan: USR nu va vota un guvern PSD-ALDE

Ulterior, deputatul de Alba și-a moderat discursul. El a punctat faptul că argumentele aduse sunt mai degrabă personale, și nu directive de la conducerea partidului. El și-a întărit poziția prin recomandarea de a aștepta o opinie direct de la structurile superioare ale formațiunii politice din care face parte.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top