Connect with us
USR cere demisia conducerii Poliției Române după scandalul cu numărul anti-PSD

Știri

USR cere demisia conducerii Poliției Române după scandalul cu numărul anti-PSD

Uniunea Salvaţi România (USR) a cerut, miercuri, demisia conducerii Poliţiei Române pentru modul în care s-a acţionat în cazul bărbatului cu număr anti-PSD la maşină.

„Uniunea Salvaţi România cere demisia conducerii Poliţiei Române pentru modul abuziv de acţiune împotriva unui cetăţean care şi-a pus la maşină un număr anti-PSD.

Astăzi sunt nişte plăcuţe, mâine va fi dreptul de exprimare şi cel de a ieşi în stradă! De două zile, conducerea Poliţiei nu este în stare să explice de ce a reţinut permisul de conducere şi plăcuţele de înmatriculare ale şoferului care a venit din Suedia cu o maşină cu număr personalizat anti-PSD. 

Șefii instituţiei se contrazic între ei, invocă convenţii expirate sau argumente morale care nu prevalează în faţa legii. Mobilizarea poliţiştilor în această situaţie a fost un ordin politic clar şi este extrem de grav faptul că o instituţie a statului a acţionat împotriva libertăţii de exprimare şi a îngrădit drepturile unui cetăţean român, la ordinul partidului aflat la guvernare”, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de USR.

Potrivit sursei citate, datoria Poliţiei Române este să apere cetăţenii, indiferent de preferinţele politice ale conducerii, nu să-i certe şi „să-i trimită la rude şi prieteni”.

„Datoria Poliţiei Române este să rămână o instituţie credibilă, stabilă şi cinstită, mereu în slujba cetăţenilor, care plătesc din taxele şi impozitele lor salariile şi pensiile speciale ale poliţiştilor.

Este regretabil că nişte indivizi, aflaţi la conducerea instituţiei vremelnic, vorbesc în numele tuturor angajaţilor Poliţiei Române.

Cu siguranţă, numărul poliţiştilor care îşi fac treaba onest şi responsabil îl depăşeşte cu mult pe cel al angajaţilor care nu ştiu de ce se află acolo. Dovadă că sunt poliţişti care au semnat iniţiativa #FaraPenali şi după orele de program strâng semnături.

Una dintre misiunile USR-ului, după ce va ajunge la guvernare, va fi să profesionalizeze angajaţii din toate instituţiile statului, mai ales pe cei care interacţionează cu publicul”, mai spune USR.

Citește și: Florin Călinescu o critică pe Carmen Dan după scandalul cu numerele de înmatriculare anti-PSD

Citește și: Ce spune Poliția Română despre scandalul cu șoferul cu numere de înmatriculare anti-PSD

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top