Connect with us
USR și PNL susțin organizarea unui referendum pe tema legii grațierii. Nicușor Dan și Raluca Turcan și-au exprimat sprijinul pentru Iohannis.

Politic

USR și PNL susțin organizarea unui referendum pe tema legii grațierii

USR și PNL au anunțat că susțin demersul lui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe tema legii grațierii și a modificărilor codului penal.

USR susține inițiativa președintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe problema amnistiei și grațierii. Am spus încă din campania electorală că suntem împotriva oricărui demers prin care politicienii corupți și clienții lor să poată scăpa de Justiție.

Ordonanțele pregătite de guvernul PSD-ALDE urmăresc exact acest lucru, să-i scape de Justiție pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Dan Voiculescu, Gabriel Oprea, Titus Corlățean și mulți alții. USR este împotriva amnistiei și grațierii. Ne vedem în campanie. De data asta, nimeni nu trebuie să mai stea acasă.

Când puterea tocmai aleasă își încalcă flagrant programul cu care a câștigat alegerile, referendumul este singura cale democratică prin care cetățenii pot să o cenzureze, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Liderul PNL, Raluca Turcan a anunțat că liberalii vor susține organizarea unui astfel de referendum, pentru că poporul nu a votat salvarea hoților.

”Este gestul corect al preşedintelui României în faţa unui conflict evident între popor şi o coaliţie guvernamentală care vrea salvarea propriilor clienţi politici. Poporul nu a votat salvarea hoţilor, ci a dat un mandat de bună guvernare. PNL va susţine cu toate forţele demersul preşedintelui Iohannis. Coaliţia guvernamentală are opţiunea de a renunţa la această iniţiativă care sfidează interesul public. Milioane de oameni sunt împotriva scăpării hoţilor”, susţine Raluca Turcan.

Preşedintele Iohannis anunţă referendum pe tema modificării codurilor penale şi a graţierii, afirmând că protestele au arătat că este o temă de larg interes pentru cetăţeni.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis cere referendum pentru legea grațierii!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top