Connect with us
Val de aer tropical în România. Cum va fi vremea până la finalul săptămânii

Vremea

Val de aer tropical în România. Cum va fi vremea până la finalul săptămânii

Un val de aer tropical ajunge în România, aducând temperaturi ridicate, chiar caniculare în anumite zone. Meteorologii anunță că fenomenul se va manifesta începând de marți, urmând ca temperaturile să crească de miercuri.

Miercuri, vremea călduroasă va persista. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după orele prânzului în zona de munte şi în regiunile vestice şi nord-vestice, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 29 şi 34 de grade, iar cele minime între 11 şi 23 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

Conform ANM până la sfârşitul săptămânii, vremea va fi călduroasă, posibil caniculară în zona de câmpie, îndeosebi din sudul ţării. Pe arii restrânse vor fi averse, mai ales la deal şi la munte.

De altfel, în această săptămână, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât norma climatologică a săptămânii în cea mai mare parte a ţării, cu abateri mai mari în regiunile nordice şi nord-vestice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de normele climatologice ale săptămânii în majoritatea regiunilor. Local în partea de vest a ţării acestea pot fi uşor excedentare.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a dezvăluit prognoza meteo pe 2 săptămâni, respectiv vremea în intervalul 13 – 26 august 2018.

Meteorologii anunță că, după o perioadă cu temperaturi ridicate, va urma o răcire ușoară a vremii și precipitații în mai multe regiuni.

În Banat, vremea va fi călduroasă în orele amiezelor până pe 19 august, iar în intervalele 13 – 14 august şi 17 – 18 august, media regională a temperaturii maxime va depăşi 32 de grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, maximele termice se vor situa, în medie, în jurul a 29 – 30 de grade.

Valorile termice nocturne vor avea uşoare variaţii, astfel încât media lor se va încadra, în prima săptămână, între 17 şi 19 grade, iar în cea de-a doua, între 14 şi 17 grade.

Citește aici prognoza integrală!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top