Connect with us
Posta Română întârzie pensiile în unele localități! E un pericol

Economic

Veste bună pentru românii cu pensii mici! Ce le oferă statul

Veste bună pentru toți românii cu pensii mici! Un nou proiect de lege promite medicamente compensate cu 90% pentru pensionarii care încasează de la stat sume mai mici de 1.139 de lei .

Veste bună pentru românii cu pensii mici!

Potrivit unui proiect de lege aflat în prezent pe masa Ministerului Sănătății, românii care încasează pensii mai mari de 990 de lei vor beneficia, de asemenea, de medicamente compensate cu 90%. Așadar, este vorba de o creștere cu 15% a plafonului pensiei până la care pensionarii pot beneficia de compensarea aproape integrală a medicamentelor. Până la acest moment suma era sub 1.000 de lei.

Citește și: Începe ridicarea mașinilor parcate ilegal în Capitală. Cât costă să îți recuperezi mașina

Pensionarii din România care primesc până la 1.139 de lei pe lună vor putea beneficia de medicamente compensate cu 90%. Majorarea acestui plafon de pensie este propusă în contextul în care, potrivit Legii nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii, începând cu data de 1 septembrie 2019, valoarea punctului de pensie va crește de la valorea de 1.100 la 1.265 de lei. Punctul de pensie se va majora de la începutul acestei toamne cu 15%.

Citește și: E oficial: se poate iesi la pensie la 48 de ani pentru femei si 50 de ani pentru barbati! Uite ce trebuie sa faci

Veste buna pentru romanii cu pensii mici

Veste buna pentru romanii cu pensii mici

Pentru ca românii cu pensii mici să se bucure într-adevăr de această lege, proiectul legislativ trebuie să fie adoptat de Guvern și să fie publicat în Monitorul Oficial. „Această creștere a plafonului de la 990 lei la 1139 lei/lună inclusiv, are în vedere creșterea cu 15% a valorii punctului de pensie, începând cu data de 1 septembrie 2019, astfel încât să nu fie afectat accesul pensionarilor la medicamente compensate cu 90%”, se subliniază în nota de fundamentare a inițiativei legislative.

Sunt Cristina Bosioc și de 5 ani fac parte din echipa HUFF de 5 ani. În 2015 pășeam pe porțile redacției în postura de redactor pentru Revista Teo, mai apoi am fost promovată ca redactor șef, iar din 2019 conduc site-ul HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top