Connect with us
E oficial! Barbatii pot iesi la pensie la 50 de ani, iar femeile la 48. Care sunt conditiile

Știri

Veste despre pensiile din România! Anunţul a fost făcut acum

Sunt veşti de ultim moment despre toate pensiile din România. Ce urmează să se întâmple cu punctul de pensie este specificat în programul de guvernare pentru anii 2018 – 2020.

Punctul de pensie va creşte în următorii 3 ani, astfel: în 2018 punctul de pensie va fi 1.100 lei, în 2019 punctul de pensie va fi 1.265 lei, în 2020 punctul de pensie va fi 1.775 lei. Totul, potrivit Programului de guvernare 2018 – 2020 publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

‘Această creştere a pensiilor îi va avantaja nu doar pe pensionarii de astăzi, ci şi pe salariaţii de astăzi – pensionarii de mâine, care vor fi încurajaţi să lucreze în România ştiind că la pensie vor avea un fond puternic finanţat, care să le asigure o bătrâneţe liniştită.

La toate acestea trebuie să adăugăm şi faptul că astăzi alocarea pentru pensii reprezintă sub 8% din PIB în România, în timp ce în restul Europei media este de 14%’, se mai arată în document.

Salariul minim net va creşte anual cu 100 lei

Astfel încât în 2020 acesta să fie mai mare decât echivalentul a 300 euro şi se va introduce salariul minim pentru cei cu studii superioare, potrivit documentului.

Salariul minim pentru persoanele cu studii superioare urmează să se majoreze, anual, cu 150 lei, net.

‘Salariul minim va creşte o dată pe an, aşa cum se întâmplă în toate ţările dezvoltate din Europa: Franţa, Germania, Italia, Olanda.

Astăzi în România munca este răsplătită cu 34% din totalul valorii producţiei obţinute, în timp ce capitalul, adică alocarea pentru profit şi recuperarea investiţiei, primeşte 56%.

Ţinta pentru 2020 o reprezintă depăşirea pragului de 40% pentru plata muncii din total producţie. În Europa, media este de aproape 50% – 50%’, se precizează în documentul citat.

Citeşte şi S-a dat lege! Ce se întâmplă cu pensiile în 2018 și ce pățesc cei care vor să iasă la pensie!

Anul 2018 se anunță a fi cu multe schimbări în ceea ce privește pensiile. Se pregătește o lege a pensiilor, iar ministrul Muncii a anunțat că unele categorii de pensionari vor beneficia și de creșteri.

Pensia pentru limită de vârstă este principala categorie de pensie acordată în România.

Cine poate beneficia, începând cu anul acesta?

Conform legislaţiei în vigoare, românii pot obţine pensia pentru limită de vârstă numai dacă, la data pensionării, au atins vârsta-standard de pensionare şi au efectuat stagiul minim de cotizare prevăzut de Legea pensiilor, scrie avocatnet.ro.

Vârsta-standard de pensionare este, în momentul de faţă, de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei.

În ceea ce priveşte stagiul minim de cotizare, adică vechimea în muncă, acesta este de 15 ani şi pentru femei, şi pentru bărbaţi, iar stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, indiferent de sex.

Atingerea acestor vârste şi stagii de cotizare este făcută treptat, prin eşalonarea prevăzută de Legea pensiilor.

Dacă pentru bărbaţi deja s-a ajuns la cele trei limite de câţiva ani, pentru femei s-a ajuns momentan doar la limita stagiului minim de cotizare, iar la limita stagiului complet de cotizare şi a vârstei standard de pensionare se va ajunge abia în anul 2030.

Ministrul Muncii a anunțat cine va beneficia de creșteri de pensie și când vor avea loc aceste creșteri

Ministrul Muncii, lovitură dură pentru pensionari la început de an. Anunţul este oficial şi a fost făcut de Lia Olguţa Vasilescu. Ce urmează să se întâmple cu creşterea pensiilor.

Aşadar, pensionarii mai au de așteptat până la creșterea pensiei minime. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că pensia minimă va crește abia în a două luna a verii.

Între timp, între Crăciun și Revelion, pe 28 decembrie mai precis, Guvernul PSD a adoptat o ordonanță care permite cumulul pensiei publice cu pensia specială de serviciu.

Asta deși o interdicție în acest sens fusese adoptată pe 14 decembrie.

Pensia minimă va crește la 640 de lei pe 1 iulie 2018, după spusele Olgutei Vasilescu. De asemenea, o parte din bugetari vor avea salariile scăzute anul acesta

Pensiile cresc în 2018, cum au crescut și anul acesta. Pentru acest an, avem în plan și adoptarea legii pensiilor care a suferit o amânare anul acesta…

Nu scade nicio pensie, dar cei cu pensii speciale vor alege una dintre ele

Cei care sunt în această situație vor trebuie să opteze pentru o pensie pe care o doresc, probabil pe cea mai mare.

“Punctul de pensie va crește la 1.100 de lei și este prognozat că până în 2020, punctul de pensie să ajungă la 1.775 de lei. Vom reduce automat din deficitul pe care îl avem la sistemul de pensii și asta ne va ajută”, a spus ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu,într-o intervenție TV.

O parte din bugetari vor avea însă salariile scăzute în acest an, potrivit ministrului

„Am spus că la o mică parte din bugetari vor scădea salariile. Sunt, în general, cei cu funcții de conducere, unde oricum salariile sunt foarte mari, pentru că sindicatele au negociat bine.

Oricum, dezechilibrele sunt foarte mari. Era clar că nu putea să continue așa. Abia în 2022, sistemul va fi complet echilibrat și toți vor avea salarii egale pentru muncă egală.

Trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat nu scade salariile. Dar salariile pot scădea, dacă angajatorul vrea să le scadă. Nu au nicio legătură cu transferul contribuțiilor dintr-o parte în altă”, a declarat Olguța Vasilescu.

Pensia minimă crește la 640 lei. Ordonanță adoptată de Guvern prevede și creșterea pensiei minime de la 520 de lei la 640 de lei, dar și a punctului de pensie de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, începând cu 1 iulie 2018.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top