Connect with us
VIDEO: Un bebelus se naste cand inca este in interiorul sacului amniotic

Știri

VIDEO: Un bebelus se naste cand inca este in interiorul sacului amniotic

Un video a devenit viral pe internet dupa ce o asistenta a surprins o nastere extrem de rara, un bebelus a venit pe lume cand inca era in sacul amniotic.

Filmuletul a devenit in foarte scurt timp viral pe Facebook. Prima gura de aer a bebelusului a fost vizualizata de 20 de milioane de internauti curiosi.

Nu este primul filmulet care a fost postat pe internet, pe Youtube exista alte cateva zeci care au adunat sute de mii de vizualizari.

Avand in vedere ca acest tip de nastere este extrem de rara, imaginile devin rapid virale.

DESPRE sacul amniotic

Sacul amniotic este foarte des confundat cu placenta. Acest sac este o membrana subtire, dar suficient de rezistenta cat sa mentina fatul in conditii optime, pe toata durata sarcinii. Este acel loc plin de lichid amniotic in care de dezvolta bebelusul. Sacul amniotic creste odata cu evolutia embrionului.

Sacul incepe sa se formeze in primele saptamani de sarcina, cand celulele din interiorul membranei incep procesul de secretie a lichidului amniotic. Cu putin timp inainte de nastere, de regula are loc ruperea sacului amniotic, ceea ce femeile numesc “ruperea apei”.

Sacul amniotic este eliminat in timpul nasterii, odata cu placenta. Exista si cazuri rare, in care copilul se naste in interiorul membranei intacte, care ulterior este taiata de medici.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top