Connect with us
Vine urgia în România! ANM a instaurat codul portocaliu

Vremea

Vine urgia în România! ANM a instaurat codul portocaliu

O masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană va traversa sudul, centrul și estul Europei, dar ploile din România vor determina depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf cae ajunge în România va fi redusă.

De asemenea, meteorologii au instaurat codul portocaliu de vânt puternic. Norul saharian va ajunge și în România, în următoarele 24 de ore, sub formă de ploi.

Citește și: Vremea de Paște. Vremea pe 28 – 30 aprilie. În toate zonele țării

Cod portocaliu până la ora 15:00 în judeţul Caraş Severin. Se vor semnala: intensificări ale vântului cu viteze care la rafală vor atinge 90-100 km/h.

Cod galben până la ora 14:00 şi 15:00 în judeţele sălaj, Satu Mare şi Caraş-Severin. Se vor semnala: intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 65-75 km/h.

“În perioada 23 – 28 aprilie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul și estul Europei. În această perioadă, va ploua temporar în regiunile de la sud și vest de țara noastră, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

“Depunerile din țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în cursul zilei de 23 aprilie și în noaptea de 23/24 aprilie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar spre finalul săptămânii mai ales în jumătatea de vest a țării” mai spun meteorologii.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top