Viorel Cataramă va candida la Alegerile Prezidențiale 2019 – Cine este și ce planuri are

10.06.2019
Viorel Cataramă va candida la Alegerile Prezidențiale 2019 – Cine este și ce planuri are

Viorel Cataramă va candida la Alegerile Prezindențiale 2019 din partea partidului Dreapta Liberală. Alegerile vor avea loc în iarnă. Mai jos găsiți pe larg și Cine este Viorel Cataramă, CV-ul său detaliat.

Omul de afaceri și președinte al Partidului Dreapta Liberală Viorel Cataramă a anunțat că își va depune candidatura la alegerile prezidențiale din iarnă.

„Voi candida la alegerile prezidențiale din 2019 ca președinte al partidului politic Dreapta Liberala, cu un mesaj ProCapitalism. Vrem să trimitem socialismul în istorie”, a declarat Viorel Cataramă, pentru MEDIAFAX.

Viorel Cataramă candidat la Alegerile Prezidențiale 2019
Viorel Cataramă candidat la Alegerile Prezidențiale 2019

Acesta mai transmite și care sunt principalele ținte:

  • – anularea pensiilor speciale
  • – anularea ajutoarelor sociale pt persoanele apte de muncă
  • – concedierea a cel puțin 25% dintre bugetari
  • – susținerea puternică a sectorului privat prin incurajarea exporturilor, diminuarea importurilor, acces simplu la creditare/finanțare, simplificarea birocrației, reducerea fiscalității pe muncă.
  • – promovarea Statului-Natiune, opoziție la stânga globalistă
  • – ProEU, dar în primul rând ProUSA

Omul de afaceri Viorel Cataramă a înființat Partidul Dreapta Liberală după ce a părăsit Partidul Liberal, în urma neînțelegerilor cu liderul liberal Ludovic Orban.

CV – Cine este Viorel Cataramă

Activitate profesională

Viorel Cataramă Biografie. Născut la Bacău, pe 31 ianuarie 1955, VIOREL CATARAMĂ a urmat cursurile școlii primare nr. 7 și ale Liceului „Lucrețiu Pătrășcanu” (în prezent Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu”). A absolvit Facultatea de Comerț, din cadrul ASE, promoția 1980, fiind doctor în economie, titlu acordat de Academia de Studii Economice din Bucuresti – Catedra de Relatii Economice Internationale, din anul 2004.

După terminarea facultăţii, VIOREL CATARAMĂ a petrecut primii ani ca economist, șef serviciu, la Intreprinderea de casete radio și TV din București. Din 1984 a fost economist la Tehnoforestexport, iar în 1987 este numit Director pentru Europa de Est al firmei BELCO – Belgia la Camera de Comerț și Industrie a României.

Din 1990 este Președinte-director general al grupului de firme Elvila.

Activitate politică şi administrativă

Viorel Cataramă CV. VIOREL CATARAMĂ este membru în Comitetul Director al Partidului Național Liberal – Aripa Tânără din anul 1990,  iar in 1991 este numit Secretar de Stat la Ministerul Comerțului și Turismului, în guvernul Stolojan.

În anul 1992, VIOREL CATARAMĂ ajunge în fruntea Noului Partid Liberal unde ocupă funcţia de conducere. Din 1993, după fuziunea acestuia cu PNL, devine Vicepreședinte al Partidului Național Liberal, funcție pe care o va ocupa până în 1999. În legislatura 1996-2000, ca senator PNL de Bacău, a fost ales președinte al Comisiei Economice a Senatului, perioada în care au fost promovate numeroase initiative legislative, parte din ele devenind legi. În 1999 a fost ales preşedintele Partidului Naţional Român, iar în 2001, prim-vicepreşedinte al Partidului Alianţa pentru România. În 2002 devine pentru a doua oară vicepreşedinte al PNL, iar din 2003, vicepreşedinte al Filialei Bucureşti a PNL.

La sfârşitul lui ianuarie 2010, liberalul Viorel Cataramă şi-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte al PNL, precizând că are ca scop formarea unui guvern de dreapta, împreună cu PDL şi cu largă susţinere parlamentară. Ulterior, acesta şi-a retras candidatura.

VIOREL CATARAMĂ şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale din toamna anului 2014. Fostul liberal va candida ca independent, sub sloganul de campanie „Românii liberi îngenuncheaza mafia politica”.

Între 1992 – 1996, VIOREL CATARAMĂ ocupă funcția de Președinte al Federației Române de Tenis, in 2005 devine Vicepreședinte al Federației Române de Golf, în 2006 se numără printre membrii fondatori ai Grupului pentru Dialog Liberal, al cărui președinte este, iar în 2010 este ales Vicepreședinte al Asociației „Friends of Opera”.

Activitate editorială

Viorel Cataramă biografie. VIOREL CATARAMĂ s-a remarcat şi în activitatea editorială, înfiinţând în 1990 Societatea de Cultură și de Presă „Viitorul Românesc”, care editează cotidianele „Viitorul Românesc” și „Ora”, precum și săptămânalul de cultură „Timpul” din Iași.

Activitate patronală

Viorel Cataramă CV. În anul 1993, VIOREL CATARAMĂ este ales Vicepreședinte al Uniunii Generale a Industriașilor din România, ca mai apoi să devină in 1994 Președinte al Filialei București a Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii.

In 1996, VIOREL CATARAMĂ este ales Vicepreședinte al Asociației Oamenilor de Afaceri din România iar în 2002 devine membru în Comitetul Director al Asociației Producătorilor de Mobilă din România. In 2013 devine membru in Consiliul Investitorilor Romani.

În anul 1995 a instituit premiile „VIOREL CATARAMĂ”, care li se acordă în fiecare an elevilor Colegiului Național „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, ca o răsplată financiară pentru eforturile celor care au obținut premii la olimpiadele școlare naționale. În anul 1998 este ales cetățean de onoare al orașului Beiuș.

Activităţi educaţionale şi artistice

Viorel Cataramă Biografie. În 3 octombrie 2000, VIOREL CATARAMĂ organizează concertul susținut de tenorul Jose Carreras la Ateneul Român, cu prilejul aniversarii a zece ani de la constituirea grupului de firme Elvila, concert acompaniat de orchestra Filarmonicii din București, sub bagheta tânărului dirijor spaniol David Gimenez.

VIOREL CATARAMĂ organizează, începând cu anul 2007,  în colaborare cu Opera Națională din București, câte un concert extraordinar anual, de Crăciun, cu soliști și/sau dirijori de renume mondial, selectați de comun acord de cele două părți.

VIOREL CATARAMĂ are o avere de 175-178 milioane de euro, scria revista Forbes în 2011. Tată a trei copii, miliardarul a fost căsătorit de două ori, cu Laura, căsnicie care a durat aproape 15 ani şi mai apoi cu chirurgul estetician Adina Alberts, în cadrul unei nunţi fabuloase în august 2013. VIOREL CATARAMĂ locuieşte în judeţul Ilfov iar printre pasiunile lui, în afară de artă, se numără maşinile şi sportul.

Surse: wikipedia.ro, forbes.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *