Connect with us
Viorica Dăncilă, guvernul nu cade, chiar dacă nu primește votul de încredere

Știri

Viorica Dăncilă anunța OUG: Închisoare pe viață pentru criminali

Viorica Dăncilă a anunțat o nouă ordonanță de urgență care prevede închisoare pe viață pentru criminali, după evenimentele îngrozitoare petrecute la Caracal și Săpoca. Premierul consideră că ar trebui înăsprite pedepsele pentru criminali și violatori, așa că guvernul va emite această ordonanță până la finalul lunii august.

Viorica Dăncilă anunța OUG: Închisoare pe viață pentru criminali

Anunțul premierului Viorca Dăncilă a fost făcut dumincă seară în emisiunea „Subiectiv” de la Antena 3: „Am spus că nu mai intervin în justiție și nu mai vreau să dau prin OUG decizii care țin de justiție, dar cred că e reparație morală să avem închisoare pe viață pentru crime și pedepse aspre pentru violatori. Am spus că voi face și voi face”, a anunțat Dăncilă.

Citește și: Viorica Dăncilă candidatul PSD pentru Alegerile Prezidențiale – SURSE

Măsurile pentru această OUG vor fi luate în ultima săptămână din luna în curs, a spus Viorica Dăncilă. Premierul spune că scopul acestei noi ordonanțe este de a remedia anumite greșeli care s-au făcut până în acest moment, care au dus la disfuncționalități în mai multe instituții, printre care a enumerat STS, care se ocupa de Serviciul 112. Dăncilă este hotărâtă să instituie pedeapsa cu închisoare pe viață , deși în trecut a precizat că nu mai vrea să dea OUG pentru decizii care țin de justiție.

Viorica Dăncilă anunța OUG: Închisoare pe viață pentru criminali

Viorica Dăncilă anunța OUG: Închisoare pe viață pentru criminali

Citește și: Viorica Dăncilă: Guvernul Mărește pensiile. Iată cât valorează noul punct de pensii

„Am spus că vin cu OUG care să reglementeze anumite lucruri care au condus la o întârziere sau funcționare nu tocmai bună a unor intervenții. Mă refer a 112, în cadrul unui grup de lucru avem 14 măsuri, oug pregătite, măsuri din partea ministerului de Interne și a ministerului Justiției. Le vom adopta în ședință de Guvern, urmând ca Parlamentul să ia act”, a menționat premierul.

Citește și: Viorica Dăncilă: „Da, am început să fiu eu. Poate a fost și vina mea că am acceptat”

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top