Connect with us
Viorica Dăncilă, schimbare la 180 de grade, PSD va aplica Referendumul. „Consider că s-a greșit în Diaspora”

Politic

Viorica Dăncilă, schimbare la 180 de grade, PSD va aplica Referendumul. „Consider că s-a greșit în Diaspora”

Viorica Dăncilă, președintele interminar PSD și premierul României, a declarat într-o conferință de presă ca PSD a luat act de referendum și a interzis membrilor partidului să mai facă comentarii pe tema justiției. Mai mult Dăncilă a hotărât ca guverul să nu mai adopte OUG pe teme de justiție.

Dancilă: Nu președintele PSD trebuie să ia singur decizii

Viorica Dăncilă schimbă strategia PSD și a afirmat clar că nu președintele PSD trebuie să fie cel care trebuie să ia decizii sau sa iasă cu modificări, fară ca acesta să se fi consultat cu membri statutari ai partidului.

Citește și: Codrin Ștefănescu îndepărtat din fruntea PSD. Social Democrații se spală de apropiații lui „Dragnea”

Dancilă despre Diaspora și votul de acolo

„Nu sunt mulțumită de ceea ce s-a întâmplat în Diaspora. Am cerut Ministerul Afacerilor Externe o analiză a ceea ce s-a întâmplat, iar cei care vor fi vinovați vor fi demiși. Cei care au greșit, de la primul până la ultimul, vor trebui să plece acasă pentru că astfel vom repeta și la viitoarele alegeri aceleași greșeli.”

Demisia premierului

„S-a discutat în partid despre demisia pe care eu ar trebui să mi-o dau, dar colegii nu au fost de acord cu acest lucru. Dacă se depune o moțiune și aceasta va trece, plecăm acasă.”

Citește și: Viorica Dăncilă: Paul Stănescu, președinte executiv al PSD

Dăncilă vrea o relație mai bună cu Iohannis

„Legat de relația mea cu președintele Klaus Iohannis, întodeauna eu am avut deschidere în acest sens.”

Citește și: UPDATE Gabriela Firea anunță că Paul Stănescu a fost propus să fie președinte executiv al PSD

Declarații Viorica Dăncilă 28 mai 2019

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că sunt mulți social democrați, printre care se numără și ea, care cred că s-a discutat foarte mult despre justiţie, precizând că sunt și alte partide cu oameni cu probleme penale și că un partid nu trebuie privit în ansamblu ca și corupt.

„Da, mulți consideră, și eu consider, că au fost foarte multe discuții legate de justiție. Nu e ușor. Un rezultat la europarlamentare care nu poate mulțumi PSD, președintele partidului arestat”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a precizat că ideea vehiculată în spațiul public potrivit căreia PSD este singura formațiune cu membrii care au probleme penale este una greșită.

„Nu aș vrea să lipiți această etichetă doar PSD. Dacă ne uităm și la alte partide, sunt destui oameni care au probleme penale, care au dosare în curs. Tocmai această idee care a fost inoculată în această perioadă că problemele cu justiția sunt numai la PSD a fost incorectă. Eu cred că aceste probleme trebuie să le deconteze fiecare partid și persoana care are probleme cu justiția, nu trebuie să le decontăm toți. De ce să fim judecați toți? Cei care au probleme să și le rezolve, dar eu nu cred că un partid trebuie privit în ansamblu ca și corupt”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost încarcerat luni, 27 mai, în Penitenciarul Rahova după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis menținerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, în care a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Liviu Dragnea va sta o perioadă de 21 de zile în carantină în Penitenciarul Rahova.

Andreea Marinescu este reporter și redactor generalist la HUFF.ro. Are o experiență de 6 ani în jurnalism, iar ultimii 3 și i-a petrecut în jurnalismul online. A mai scris pe site-uri de TOP din România, precum www.revistate.ro. Andreea Marinescu este specializată în știri generale, economice și analize. De asemenea este un bun reporter de teren care are surse bune de informare și credibile.

1 Comment

1 Comment

  1. Carmen

    2019-05-28T23:13:07+03:00 at 23:13

    Dacă ai avea un dram de inteligență te-ai abține de la comentarii și ți-ai vârî capul în nisip. Dar cum ne-ai obișnuit de-a lungul timpului, prostia-ți iese în față la fiecare declarație pe care o faci. O să îți explic eu de ce PSD este un partid corupt în întregime. Pentru că atunci când ar fi trebuit să reprezinte interesele românilor s-au aliat, masacrând legile justiției în folosul colegilor vizați de răspunderea penală. Românii au arătat prin vot ceea ce cred despre PSD. Sper că a înțeles și ALDE că atunci când te bagi în lături te mănâncă porcii. Sper să dispăreți din politică toți, până la ultimul și mai sper ca cei care vă vor secunda să urmărească binele României…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top