Connect with us
Viorica Dăncilă şi europarlamentarii PSD au votat un raport favorabil căsătoriei între persoanele de acelaşi sex

Știri

Viorica Dăncilă şi europarlamentarii PSD au votat un raport favorabil căsătoriei între persoanele de acelaşi sex

În ţară conservatori, în Parlamentul European progresişti! Deşi PSD s-a implicat în campania de susţinere a familiei tradiţionale în România, în anul 2015, Viorica Dăncilă şi grupul european al PSD votau în favoarea unui raport privind căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex.

Premierul Viorica Dăncilă a votat în 2015, când era europarlamentar, un raport despre drepturile omului care încuraja statele membre să reflecteze la recunoașterea căsătoriei între persoane de același sex, scrie Ziare.com.

Raportul a fost votat de mai mulți europarlamentari PSD.

Sâmbătă dimineață, când Viorica Dăncilă a votat la referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei, ea afirmat că tema familiei este una importantă pentru toţi şi că ea a votat pentru valorile în care crede. Întrebată despre acest raport, Viorica Dăncilă a evitat să dea un răspuns.

Printre cei 22 de europarlamentari români care au votat raportul întocmit de Pier Antonio Panzeri s-au numărat: Viorica Vasilica Dăncilă (PSD, S&D), Victor Boștinaru (PSD, S&D), Maria Grapini (PC, S&D), Dan Nica (PSD, S&D), Norica Nicolai (PNL, ALDE), Ioan-Mircea Pașcu (PSD, S&D), Claudia Țapardel (PSD, S&D) sau Ciprian Tănăsescu (PSD, S&D).

În documentul supus votului Parlamentului European se lua act de legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de același sex într-un număr din ce în ce mai mare de țări din lume, iar instituțiile UE și statele membre erau încurajate să reflecteze asupra recunoașterii căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de același sex, acest lucru fiind văzut ca „o chestiune politică, socială, și legata de drepturile omului și drepturile civile”.

Raportul se referea la drepturile omului, democrația în lume și politica UE în aceste domenii, iar autorul lui a fost italianul Pier Antonio Panzeri, membru al Grupului S&D din Parlamentul European, grup din care face parte și PSD.

Citeşte şi: Referendum familie 2018: Prezență la vot și EXIT POLL – Update

1 Comment

1 Comment

  1. GABRIELA

    2018-10-06T18:23:40+03:00 at 18:23

    CHIAR NU AVETI LIMITE IN TRANSMITEREA MINCIUNILOR? CHIAR NU AVETI BUN SIMT? ATUNCI SUNTETI OAMENI DE NIMIC ! RUSINE !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top