Connect with us
UPDATE2: Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia a suspendat Tratatul INF

Externe

Vladimir Putin a anuțat că Rusia suspenda Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia a suspendat aplicarea Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) în urma unei decizii similare din partea SUA, potrivit Kremlinului, informează agenția Reuters.

Putin a mai afirmat că Rusia va începe să dezvolte noi rachete, inclusiv supersonice.

Liderul de la Kremlin le-a mai spus oficialilor ruși să nu inițieze discuții privind dezarmarea cu Washingtonul.

Citește aici: Donald Trump anunţă retragerea Statelor Unite din Tratatul INF

„Partenerii americani au declarat că își suspendă participarea la acord, atunci suspendăm și noi”, a declarat Putin, în cadrul unei conferințe televizate cu miniștrii de Externe și ai Apărării.

Statele Unite vor suspenda începând de sâmbătă obligaţiile asumate în cadrul Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), semnat cu Rusia, a anunţat vineri secretarul de Stat, Mike Pompeo.

Vladimir Putin a mai afirmat că Rusia „în mod constant a ridicat o întrebare cu privire la discuțiile substanțiale despre chestiunea dezarmării, în mod notabil, asupra tuturor aspectelor”.

„În ultimii ani, vedem că partenerii nu ne-au susținut inițiativele”, a completat el.

Președintele Putin a mai afirmat că Rusia nu-și va majora bugetul militar pentru dezvoltarea de noi arme și nu își va amplasa armele sale în Europa și în alte regiuni, atât timp cât Statele Unite nu fac acest lucru.

La rândul său, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat Statele Unite că au încălcat Tratatul INF și alte acorduri privind controlul armamentului, cum ar fi Tratatul de Neproliferare Nucleară.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top