Connect with us
Vladimir Putin avertizează SUA: "Numărul victimelor va crește"

Externe

Vladimir Putin avertizează SUA: „Numărul victimelor va crește”

Vladimir Putin a avertizat că o eventuală decizie a SUA de a furniza arme defensive Ucrainei nu va face decât să alimenteze conflictul din partea de est a acestei țări, determinându-i pe separatiștii proruși să-și extindă operațiunile militare acolo.

Răspunzând unei întrebări pe acest subiect la un briefing de presă organizat la Xiamen (China) în timpul summitului BRICS, președintele Putin a spus că Washingtonul decide cui vinde sau oferă arme, dar a dezaprobat o astfel de mișcare.

”Livrarea de arme către o zonă de conflict nu ajută eforturile de pace, ci doar agravează situația”, a afirmat  liderul de la Kremlin citat de agerpres.ro. ”O asemenea decizie nu va schimba situația, în schimb numărul victimelor va crește”, a continuat el, sugerând apoi că separatiștii din estul Ucrainei ar putea răspunde prin intensificarea campaniei lor militare.

Ideea unei posibile livrări de astfel de arme pentru Ucraina — respinsă de fosta administrație a președintelui american Barack Obama — a fost evocată luna trecută de secretarul american al apărării Jim Mattis, în timpul unei vizite la Kiev.

Citește și: Cum a fost surprins Vladimir Putin în vacanță. Imaginile au făcut senzație în Rusia

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top