Connect with us
Vortex polar - urmează ca zona să fie lovită cu severitate

Știri

Vortex polar – urmează ca zona să fie lovită cu severitate. Stare de urgență

Un vortex polar urmează să se abată peste centrul Statelor Unite, iar autoritățile au declarat stare de urgență! Se așteaptă ca temperaturile să scadă până la valoarea de minus 48 de grade Celsius.

Ce este vortexul polar?

“Când simţiţi disconfort trebuie să intraţi la căldură, dacă aveţi dureri în degete, trebuie să le încălziţi înainte să aveţi degerături. E mai bine să prevenim, decât să tratăm”, a declarat Donald Troyer.

Cel mai rău va fi însă miercuri, când în nordul statului Illinois sunt anunţate temperaturi de -48 de grade Celsius. Este “un pericol pentru vieţile oamenilor” după cum avertizează Serviciul Naţional de Meteorologie.

”În primul rând, există riscul de degerături, însă oamenii sunt în pericol să sufere şi de alte condiţii riscante. Corpul se poate răci atât de mult, încât să se oprească inima. Aşa că mereu îi sfătuim să se îmbrace în straturi”, a declarat Ryan Fey, medic.

Alţi specialişti sunt şi mai categorici.

“Nu ieşiți din casă decât în situaţii de urgenţă sau dacă este vorba de ceva legat de serviciu. Însă având în vedere temperaturile despre care vorbim, chiar şi de -45, -50 de grade resimţite din pricina vântului, cel mai bine ar fi să staţi în case, până trece acest val de aer rece”, a declarat Douglas Brunette, medic.

În Minnesota temperaturile ar putea ajunge la -34 de grade Celsius. Intensificate de vântul puternic, se vor resimţi ca -51 de grade Celsius. În Milwaukee, meteorologii se aşteaptă să fie doborât recordul de temperatură stabilit în 1996, de -32 de grade Celsius.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top