Connect with us
Vremea 20 februarie - 18 martie 2019 - ANM anunță prognoza pentru 4 săptămâni

Vremea

Vremea 20 februarie – 18 martie 2019 – ANM anunță prognoza pentru 4 săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza emisă pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 18 februarie – 18 martie 2019. Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în debutul primăverii primăverii.

Actualizare, 20 februarie 14:02 – Vremea rea loveşte România, de vineri seară. Revin ninsorile şi viscolul, iar temperaturile scad dramatic

De vineri seară, vremea de primăvară va fi înlocuită de un real episod de iarnă. Meteorologii ANM prognozează adevărate şocuri termice în următoarea perioadă, cu temperaturi care vor scădea de la 16 grade Celsius la valori negative, în majoritatea zonelor ţării.

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie spun că iarna revine în forţă în România, din seara de vineri spre sâmbătă.

De sâmbătă, 23 februarie, se vor semnala ninsori şi viscol în mai multe zone din ţară, iar temperaturile urmează să scadă dramatic, cu până la 20 de grade Celsius.

Cele mai afectate regiuni vor fi Moldova, Muntenia şi regiunea de munte.

Prognoza meteo miercuri, 20 februarie

Vremea va fi schimbãtoare. Nori în nordul, nord-estul şi centrul ţãrii, iar noaptea şi în sud-est. La munte, local, se vor semnala precipitaţii slabe, mixte. Vânt pe crestele montane, dar trecãtor, la cote mai reduse şi în sudul Banatului şi sud-vestul Olteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 5 grade. Mai ales la începutul intervalului, pe arii restrânse, vor fi condiţii de ceaţã.

Astăzi, în Bucureşti se vor înregistra maxime de 14 grade Celsius, potrivit ANM.

Ninsori şi alternanţe termice dramatice la început de primăvară

După episodul de iarnă care debutează în noaptea de vineri spre sâmbătă şi care durează până duminică seară, de luni se încălzeşte din nou, cu temperaturi ce vor urca spre 14 grade Celsius.

De miercuri, 27 februarie, urmează, însă, o nouă răcire.

Potrivit meteorologilor Accuweather, primăvara 2019 va fi una destul de capricioasă, cu ploi abundente, ninsori și viscol la inceputul lunii martie, mai ales în Moldova.

Potrivit meteorologilor ANM, pe tot intervalul vremea va fi mai caldă decât normalul pentru această perioadă, în majoritatea zonelor țării.

Prognoza meteo 18 – 25 februarie 2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi deficitar pe întreg teritoriul României, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

Vremea 25 februarie – 4 martie 2019

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Precipitațiile estimate a se înregistra în acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile din sud-vestul teritoriului.

Prognoza meteo 4 – 11 martie 2019

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în această perioadă.

Vremea 11 – 18 martie 2019

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel specific al perioadei, potrivit ANM.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top