Connect with us
Vreme severă în București. Urgia lovește Capitala, meteorologii au emis cod galben

Vremea

Vremea ANM. Prognoză specială pentru București 5 grade. Vremea în restul țării

Meteorologii au emis, sâmbătă, o prognoză specială pentru Bucureşti ce vizează ploi, vânt și temperaturi cuprinse între 5 și 12 grade Celsius, începând de sâmbătă după-amiază până luni la ora 10.00.

Potrivit ANM, începând de sâmbătă de la ora 14.00 până luni la ora 10.00, va continua să plouă, temporar însemnat cantitativ.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare.

Temperaturile maxime vor fi de 9 – 12 grade, iar cele minime de 5 – 8 grade

Cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Mehedinţi şi Dolj, valabil până la ora 21:00

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis sâmbătă dimineaţa o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Mehedinţi şi Dolj, valabilă până la ora 21:00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice Jiu – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval confluenţă Motru – amonte S.H. Podari, Desnăţui – bazin superior, judeţele Mehedinţi şi Dolj.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Raznic, Desnăţui – bazin superior, precizează INHGA.

AGERPRES

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top