Connect with us
Vremea duminică. Cod portocaliu şi cod galben de ninsori. Cum va fi în Capitală

Știri

Vremea duminică. Cod portocaliu şi cod galben de ninsori. Cum va fi în Capitală

Meteorologii anunţă că vremea rea va continua şi duminică. Este în vigoare un cod galben şi un cod portocaliu de ninsori, dar şi o informare de precipitaţii mixte şi polei.

În Bucureşti va ploua temporar în special în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, iar temperatura aerului va urca uşor, de la zero grade în orele amiezii, până la două – trei grade în cursul nopţii, conform prognozei publicată sâmbătă de Adminstraţia Naţională de Meteorologică (ANM).

În aceste condiţii, stratul de zăpadă depus anterior se va diminua considerabil, dar vântul va sufla moderat, temporar cu rafale de 45 – 50 km/h.

Totodată, începând de duminică, ora 8:00, până seara la ora 20:00, vremea va fi închisă, temporar va ploua moderat cantitativ (în jurul a 10 litri/mp), iar stratul de zăpadă se va topi. Vântul va sufla moderat, cu viteze de 35 – 40 km/h la începutul zilei, apoi vor fi în diminuare. Dimineaţa vor fi două-trei grade, iar temperatura maximă se va situa între 5 şi 6 grade Celsius.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prognoza.

De asemenea, ANM a actualizat şi atenţionarea de vremea rea, ninsori, lapoviţă, ploi şi polei, valabilă până duminică, la ora 18.00.

În intervalul menționat precipitațiile vor continua în cea mai mare parte a țării.

În Dobrogea, Muntenia și estul Olteniei vor predomina ploile, în Moldova și în Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în restul teritoriului va continua să ningă.

Pe arii restrânse precipitațiile vor fi importante cantitativ.

Vor fi depuneri de polei în nordul și nord-estul Munteniei, local în Moldova și pe spații mai mici în Transilvania și Oltenia.

Vremea duminică: Cod galben şi portocaliu de ninsori

La altitudini sub 1500 m în estul Carpaților Meridionali și în cei de Curbură temporar se vor semnala precipitații mixte ce vor favoriza formarea de ghețuș sau polei.

Vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăși 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-estice, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Până duminică la ora 18, este în vigoare şi un cod galben de ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, în Banat, în cea mai mare parte a Crișanei, vestul și nordul Olteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali, Occidentali și de Curbură vor continua precipitațiile predominant sub formă de ninsoare, moderate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. La munte vor fi rafale ale vântului de peste 60 km/h, spune ANM.

Un cod portocaliu este valabil până duminică, la ora 12.00. Se vor semanala ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă, viscol.

În intervalul menționat, în județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ.

În zona montană înaltă va fi viscol, cu rafale de vânt ce vor depăși 70 km/h.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top