Connect with us
ANM: Cod Galben de ceață în 12 județe din România

Vremea

Vremea în 2 și 3 februarie – Cod Galben emis de ANM

ANM a emis o avertizare de tip cod galben pentru cinci județe unde se va semnala vânt puternic. ALte patru județe se află sub cod galben de ceață.

Vremea în 2 și 3 februarie

Judeţele Bihor, Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Sibiu sunt sub avertizare cod galben de vânt puternic, emisă de ANM până sâmbătă la ora 17.00 în cazul primelor patru şi până la 14.00 în cazul Sibiului. Alte patru județe sunt sub cod galben de ceață.

ANM a emis o avertizare nowcasting cod galben de vânt puternic pentru judeţele Arad, zona de munte și unele localități din Bihor, Caraş-Severin și Timiş, unde se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși 60 de kilometri pe oră și izolat 75 de kilometri pe oră, iar în zona de munte 75 – 85 de kilometri pe oră.

Zona de munte a județului Sibiu, precum și șase localități, sunt sub avertizare nowcasting cod galben de vânt puternic până la ora 14.00. Aici, se semnalează intensificări temporare ale vântului care ating la rafală 60 – 75 de kilometri pe oră, spulberând zăpada de la munte.

Totodată, în mai multe localități din județul Harghita este, până la ora 13.00, cod galben de ceață, care scade vizibilitatea local sub 200 de metri, iar izolar sub 50 de metri, fiind posibile și depuneri de chiciură.

Județele Bacău, Botoşani și Neamţ sunt și ele sub atenționare cod galben de ceață până la ora 13.00.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă dimineaţa mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă pentru 13 judeţe, valabile pe parcursul următoarelor ore.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în judeţele Constanţa şi Tulcea se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 metri şi izolat sub 50 de metri, iar în localităţi din judeţele Călăraşi şi Ialomiţa se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 metri.

De asemenea, tot până la ora 11:00, în localităţi din judeţul Harghita precum şi în judeţele Suceava, Vaslui, Bacău, Vrancea, Botoşani, Neamţ, Galaţi şi Iaşi, se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 metri şi izolat sub 50 de metri.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top