Connect with us

Vremea

Vremea pe 17 iunie: Alertă de furtuni și de vreme rea, până pe 18 iunie. Care vor fi zonele afectate

Vremea pe 17 iunie se anunță instabilă. Vor cădea cantități mari de apă și nu scăpăm de furtuni, descărcări electrice și inundații nici pentru ziua de luni 18 iunie 2018.

Vântul va suflă slab până la moderat în nord-vest și în nord-est și mai mult slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 27 și 32 de grade la nivelul întregii țări, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei și pe litoral, iar cele mai ridicate în estul Luncii Dunării.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată valabil până pe data de 17 iunie, la ora 21. Tot astăzi a fost emis și un cod portocaliu de inundații pentru mai multe râuri și pârâuri din România.

Citește și: Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din 14 judeţe. Cod galben pentru 34 de judeţe

Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (16 iunie) și până în seara zilei de duminică (17 iunie) în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte, temporar se vor semnala averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40… 50 l/mp.

COD PORTOCALIU de ploi până pe 17 iunie ora 21, pentru județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași

În județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși pe arii extinse 40 l/mp și local 60…70 l/mp.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a instituit o informare meteorologică între 26 iunie ora 14 și 18 iunie ora 10.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină. Pe spații mici se vor înregistra cantități de apă de peste 25…35 l/mp.

1 Comment

1 Comment

  1. adrian

    2018-06-17T13:16:47+03:00 at 13:16

    trebuia sa scrieiti Afla care vor fi zonele afectate

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top