Connect with us
Vremea Weekend. Vijelii şi caniculă! ANM: cod galben pentru mai multe zone

Vremea

Vremea Weekend. Vijelii şi caniculă! ANM: cod galben pentru mai multe zone

Meteorologii vin din nou cu veşti proaste! A fost emisă o informare meteo, valabilă până duminică seară, de vreme rea. De asemenea, în zonele vestice şi sudice temperaturile vor fi foarte ridicate.

Informare meteo: 14 iunie, ora 11 – 16 iunie, ora 23

Avertisment de ultim moment al ANM. A fost emis cod galben

ANM a emis două avertizări cod galben de ceaţă. Avertizările de tip nowcasting se emit pentru o perioadă de maxim şase ore

Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în regiunile vestice și sudice. În orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități cu precădere în zonele de câmpie. Îndeosebi după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte și local în celelalte regiuni. Vor fi perioade în care va ploua torențial, vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Cod galben până la ora 16:45 în judeţul Gorj. Se vor semnala: averse ce vor cumula 25-30 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Cod galben până la ora 16:30 în judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud. Se vor semnala : ploi cu caracter de aversă care vor depăşi local 25 izolat 35 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici.

Cod portocaliu până la ora 15:00 în judeţul Alba. Se vor semnala: averse care vor cumula local 35…40 l/mp, grindină de dimensiuni medii, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice. Observatii : din date observate în zona s-au mai acumulat 25 – 30l/mp.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

1 Comment

1 Comment

  1. Antena24.ro

    2019-06-15T10:55:14+03:00 at 10:55

    Vreme vine vreme trece,nimic nu e sigur

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top