Connect with us
WhatsApp își va taxa utilizatorii: Cine și cât trebuie să plătească pentru a folosi aplicaţia

Știri

WhatsApp își va taxa utilizatorii: Cine și cât trebuie să plătească pentru a folosi aplicaţia

Se anunță schimbări majore! WhatsApp va începe să câştige bani de anul viitor, a anunţat joi Facebook, la o săptămână după ce a şocat investitorii anticipând încetinirea creşterii veniturilor sale până la sfârşitul acestui an, transmite Reuters, potrivit capital.ro

Facebook a cumpărat WhatsApp în 2014, pentru 19 miliarde de dolari, excluzând datoriile, dar nu a contribuit material la rezultatele sale financiare până miercuri, când a început să taxeze companiile mari, cum ar fi Uber Technologies şi Singapore Airlines, pentru transmiterea de mesaje clienţilor prin intermediul WhatsApp.

Compania taxează aproximativ 100 de companii pentru transmiterea mesajelor şi va trimite şi publicitate ţintită utilizatorilor WhatsApp, prin intermediul funcţiei de stare.

Ce contribuție vor avea veniturile WhatsApp

Nu este clar ce contribuţie vor avea veniturile WhatsApp la inversarea declinului veniturilor Facebook.

Informaţia a apărut la o săptămână de la anunţarea unui profit sub aşteptări de către Facebook, dar directorul de cercetări în domeniul tehnologiei al GBH Insights, Daniel Ives, a spus că planul este probabil în lucru de mai mult timp.

Citește și: WhatsApp, schimbare URIAȘĂ pentru utilizatorii din Europa! Milioane de oameni vor fi afectați

”Face parte dintr-o strategie mai amplă. Cred că este în lucru de ceva timp…corespunde probabil strategiei mai ample a Facebook de a promova nivele diferite de creştere”, a arătat Ives.

Cu toate că Instagram şi WhatsApp au peste 1 milion de utilizatori activi pe lună, Facebook nu a publicat veniturile Instagram.

În acest moment, în fiecare zi se schimbă peste 60 de miliarde de mesaje între utilizatori, însă doar o fracțiune dintre aceste mesaje sunt realizate de companii către persoane. „Acum nu există nicio metodă prin care să știi dacă poți contacta o companie prin Whatsapp”, a adăugat Idema.

Comunicarea audio prin intermediul WhatsApp este disponibilă din 2014, iar din 2016 utilizatorii acestei aplicaţii pot comunica şi video.

Cu toate că Instagram şi WhatsApp au peste 1 milion de utilizatori activi pe lună, Facebook nu a publicat veniturile Instagram.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top