Connect with us

Știri

Wizzair are un nou avion! Ultimul Airbus A321 CEO a intrat in flota

Wizz Air, una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere din Europa și cel mai mare transportator low-cost din Europa Centrală și de Est va atinge o etapă importantă în această după-amiază prin recepționarea ultimei aeronave de tip Airbus A321ceo.

Acesta este cel de-al 119-lea avion al companiei Wizz Air și ultimul echipat cu opțiunea motorului actual al producătorului.

De acum înainte, fiecare nouă aeronavă Airbus livrată va fi echipată cu opțiunea new engine option (neo), care va consolida poziția Wizz Air ca fiind una dintre cele mai ecologice companii aeriene din lume.

Aeronavele de tip Airbus A321ceo au făcut posibil ca WIZZ să devină cea mai sigură și mai rapidă companie aeriană din Europa, precum și să dețină cele mai mici costuri de produție din industrie.

Motoarele de nouă generație, precum și designul de referință în industrie al cabinei asigură economii ale costurilor de combustibil de 20%.

A321neo oferă avantaje semnificative pentru mediu, cu o reducere de aproape 50% a amprentei zgomotului și a emisiilor de oxid de azot în comparație cu aeronavele de generație anterioară.

A320neo și alte tipuri de aeronave derivate din această familie, au fost pionieri în domeniu și au încorporate cele mai noi tehnologii, ceea ce o face cea mai eficientă aeronavă cu un singur culoar din lume.

Wizz Air deține în prezent 119 aeronave în flota sa (72 A320ceo, 41 A321ceo și 6 A321neo), în timp ce o altă comandă record, cea mai mare a unei companii aeriene, a fost înaintată către Airbus (273 A320neo, A321neo și A321neo XLR). Comanda include 20 de aeronave din varianta A321XLR (Extra Long Range), care vor permite Wizz Air să zboare rute de 7-8 ore cu aceeași eficiență ca și pe rute mai scurte.

Capacitatea îmbunătățită a acestui tip de aeronavă îi va permite companiei să-și extindă și mai mult rețeaua și să conecteze destinații care nu sunt în prezent la îndemână.

Printre companiile aeriene cu cel puțin 100 de aeronave, Wizz Air operează a patra cea mai tânără flotă din întreaga lume și cea mai tânără dintre companiile aeriene low-cost, cu o vârstă medie a aeronavei de 5,43 ani, potrivit furnizorului de informații aeriene CH-AVIATON.

Flota modernă și bine întreținută a Wizz Air a jucat un rol cheie și recent a fost numită printre primii zece transportatori cu cel mai scăzut cost din 2019 de către AirlineRatings.com.

Datorită flotei sale moderne, incluzând multe dintre cele mai eficiente aeronave cu un singur culoar, Wizz Air a fost, de asemenea, desemnată cea mai verde companie aeriană din Europa în iunie 2019, cu doar 57,3 g de emisii de CO2 pe pasager / km. Această cifră a fost într-o continuă tendință de scădere în ultimii ani. Wizz Air se angajează să reducă în continuare emisiile de CO2 pe pasager cu 34% până în 2030.

Diederik Pen, Executive Vice President și Chief Operating Officer la Wizz Air Holding, a declarat: “Suntem încântați să recepționăm astăzi ultimul A321ceo în flota noastră. Airbus A321ceo joacă un rol important în povestea Wizz Air și ne-a ajutat să devenim una dintre companiile cele mai ecologice, sigure și cu cea mai rapidă creștere în Europa și, de asemenea, să avem cel mai mic cost de producție din industrie. Și în plus, de acum înainte, fiecare Airbus nou din familia A320 care se alătură flotei noastre, va fi echipat cu una dintre cele mai avansate și ecologice tehnologii ale motoarelor folosite în aviatie. Vom oferi în continuare soluții de zbor la tarife mici și de înaltă calitate, asociate cu o reducere continuă a amprentei de mediu pe pasager / kilometru”.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top