Connect with us
Zeci de locuinţe inundate după ploile din ultimele 24 de ore

Știri

Zeci de locuinţe inundate după ploile din ultimele 24 de ore

Momente grele pentru oamenii care au avut casele inundate de ploile abundente din ultima perioadă. Salvatorii militari au acţionat pentru evacuarea apei din 59 locuinţe, 144 curţi, 152 beciuri şi 9 anexe gospodăreşti, în urma ploilor abundente şi instabilităţii atmosferice din ultimele 24 de ore de la nivelul a 12 judeţe, informează, marţi, IGSU.

Cel mai afectat a fost judeţul Sibiu, unde mai multe gospodarii aflate pe raza localităţilor Şura Mică, Săcel, Târnava, Copşa Mică, Boian şi Sălişte au fost inundate.

IGSU precizează că o situaţie mai dificilă s-a înregistrat în localitatea Boian, acolo unde au fost evacuate preventiv la rude aproximativ 100 de persoane din 50 de gospodării. Tot în această zonă, pe drumul dintre localităţile Bazna şi Boian s-a intervenit pentru salvarea a două persoane blocate într-un autoturism.

Ce s-a instalat pentru susținerea eforturilor de protejare a populației

Pentru sprijinirea eforturilor de protejare a populaţiei, luni seara, IGSU a dislocat în judeţul Sibiu trei şenilate, trei sisteme de iluminat şi cinci motopompe de mare capacitate din judeţele limitrofe Alba, Braşov, Hunedoara, Mureş şi Vâlcea.

Efecte însemnate ale vremii nefavorabile s-au înregistrat şi în judeţul Hunedoara, fiind inundate 30 de curţi, 55 beciuri şi două anexe din localităţile Petroşani, Brad, Vaţa de Jos, Prihodişte, Luncoiu de Jos şi Stejărel.

În prezent nu sunt semnalate persoane blocate sau urgenţe medicale ce nu pot fi asigurate din cauza fenomenelor meteorologice.

Citește și: Dobrogea: Cod portocaliu de inundaţii pe râuri mici până miercuri dimineaţa

Potrivit sursei citate, în continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi pentru monitorizarea permanentă a cursurile de apă şi pentru asigurarea intervenţiei imediate în sprijinul comunităţilor afectate şi recomandă cetăţenilor ca pe timpul căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia şi să deconecteze aparatura casnică.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 19 localităţi din 12 judeţe – Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Hunedoara, Mureş, Prahova, Sibiu şi Timiş.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top