Connect with us

Știri

Zeci de mii de lei amenzi la Festivalul Neversea

Potrivit IGSU, în perioada 3 – 9 iulie, peste 70 inspectori de prevenire au identificat peste 300 de nereguli şi au aplicat amenzi de 72.850 lei, scrie Agerpres.

„Deşi personalul specializat a identificat 12 operatori economici care funcţionau fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, nu au fost înregistrate situaţii care să impună aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării obiectivelor verificate.

„În plan operativ, în fiecare zi a festivalului, peste 110 pompieri, paramedici şi voluntari au asigurat măsuri suplimentare, în zona desfăşurării concertelor de pe plaja Modern din Constanţa. Salvatorii aflaţi pe plajă au acordat prim ajutor calificat pentru 567 persoane, care au semnalat probleme medicale, iar pentru 12 dintre acestea a fost asigurat transportul la unităţile spitaliceşti din municipiu”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Atât pe timpul zilei, cât şi noaptea, echipe de salvatori formate din militari şi voluntari ISU au patrulat pe plajă şi în zonele unde s-au derulat concerte, pentru a ajuta persoanele cu diferite afecţiuni medicale.

Potrivit sursei citate, la locul evenimentului au fost montate două spitale mobile, unde erau transportate, inclusiv cu şenilata, persoanele care acuzau diferite afecţiuni.

Cu ocazia festivalului Neversea, agenții economici au profitat de faptul că litoralul a fost supra populat  și au încălcat unele din cele mai importante prevederi privind funcționarea localurilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top