Connect with us
Zenga poate deveni selectionerul Romaniei

Sport

Zenga poate deveni selectionerul Romaniei. Negocieri la FRF

Subiectul noului selectioner al Romaniei se apropie de final. Dupa despartirea de Anghel Iordanescu, oficialii Federatiei Romane de Fotbal (FRF) il vor alege fie pe tehnicianul italian, fie pe unul din Germania, al carui nume nu este inca stiut. Jurnalistii de la Dolce Sport au dezvaluit ca Walter Zenga este antrenorul italian care poate prelua banca nationalei Romaniei, care a dezamagit la Euro 2016, cu un singur punct castigat in cele trei meciuri din Grupa A. Se pare ca oficialii FRF au incheiat negocierile cu ambii antrenori, iar acum probabil ca diferenta se va face la partea financiara.

Astfel, in functie de aceasta decizie, nationala Romaniei va debuta in septembrie, in preliminariile pentru Campionatul Mondial din Rusia cu un selectioner strain pe banca. Italianul Walter Zenga a fost antrenor in Liga 1 la FC National (2002-2003), Steaua (2004-2005) si Dinamo (2007) si datorita acestor experiente, cunoaste foarte bine fotbalul romanesc. In plus, tehnicianul cunoaste bine si limba romana, aspect care l-ar putea ajuta in relatia cu fotbalistii Tricolorilor.

Citeste si: Euro 2016: Razvan Burleanu a vorbit despre numele noului selectioner

SITE-ul FRF a fost spart de hackeri. Romania, atacata de ALBANIA

Romania joaca in preliminariile CM 2018 in grupa E, alaturi de Polonia, Danemarca, Muntenegru, Armenia si Kazahstan. La 27 iunie, presedintele FRF, Razvan Burleanu, a vorbit intr-o conferinta de presa despre momentul in care va anunta noul selectioner al echipei nationale. „Numele noului selectioner va fi anuntat pana la finalul Euro 2016.

Vreau sa ii multumesc lui Anghel Iordanescu pentru ca a preluat echipa si ne-a dus la acest EURO. Dorim sa il pastram pe Anghel Iordanescu in federatia de fotbal. El este acum in concediu, eu nu, vom vedea mai tarziu pe ce post. Suntem deschisi oricarei formule, un antrenor strain, ori un antrenor roman. Am discutat cu Cosmin Olaroiu, dar el este inca sub contract cu clubul la care este acum (n.r. – Al Ahli Dubai)”, a declarat Burleanu.
Conducerea FRF a precizat ca noul selectioner va trebui sa aiba „10 ani de experienta” , „trofee” si „atitudine”, pentr ca „viitoarele preliminarii nu vor fi usoare, cu Polonia si Danemarca in grupa”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top