Connect with us
Ziua de Rusalii - ce nu trebuie sa faci astazi 16 iunie 2019. Este complet interzis

Spiritualitate

Ziua de Rusalii – ce nu trebuie sa faci astazi 16 iunie 2019. Este complet interzis

In ziua de Rusalii se praznuieste coborarea Sfantului Duh asupra sfintilor apostoli. Ea se mai numeste si Duminica Pogorarii Sfantului Duh sau Duminica Cincizecimii, pentru ca au trecut 50 de zile de la rastignirea pe cruce al Domnului Iisus Hristos.

In aceasta zi Duhul Sfant s-a pogorat in chip de limbi de foc asupra apostolilor pe cand ei se rugau alaturi de alti ucenici ai Mantuitorului. Din acea clipa apostolii au inceput sa vorbeasca pe intelesul oricarui om, indiferent de neamul din care facea parte si au inceput sa predice cuvantul Lui Dumnezeu. Pelerinii se adunau in jurul lor si foarte multi au urmat calea cea dreapta incepand cu acea zi. De aceea este considerata a fi ziua de nastere a Bisericii crestine.

CITESTE SI: TRADITII SI OBICEIURI DE RUSALII

Exista foarte multe obicieuri si superstitii pe care crestinii romani le tin si astazi. Acestea au fost pastrate in special in zonele rurale ale tarii. In ziua de Rusalii toata lumea trebuie sa mearga la biserica si apoi la morminte, sa aprinda lumanari celor trecuti in nefiinta. Credinciosii se intorc acasa cu ramuri de tei sau de nuc sfintite, cu care decoreaza gospodariile.

Sunt si foarte multe lucruri pe care nu ai voie sa le faci astazi. Se spune ca cei care merg la scaldat in aceasta zi vor avea ghinion si se supun unui pericol mai mare de inec. Nu trebuie sa lucrezi pentru ca vei atrage asupra ta furia Rusaliilor si nici nu trebuie sa calatoresti departe de casa sau sa te urci la inaltime.

Cine se cearta in aceasta zi va fi blestemat de iele, iar de vei dormi sub cerul liber sau vei scoate apa din fantana vei cadea sub puterea lor. Majoritatea sunt superstitii nefondate, care insa s-au pastrat de-a lungul timpului si de care inca se tine cont.

sursa foto: ziuaveche.ro

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top