Votez Alegeri Locale 2020, stiri, rezultate, exit poll

Minerva, despre Nodurile Lunare. Ce sunt și cum îți afectează zodia

04.05.2019
Minerva, despre Nodurile Lunare. Ce sunt și cum îți afectează zodia

„Pentru foarte multă lume noţiunea de Noduri Lunare este confuză, deoarece acestea nu sunt planete, dar sunt tratate ca şi cum ar fi.

Nodurile au nu doar nume diferite, ci şi sensuri ușor diferite. După un timp însă, acești termeni încep să aibă un sens, dar nu fără practică și analiză temeinică”, ne-a declarat Minerva.

Nodurile Lunare. Aspecte generale

Să începem cu Nodul Nord si Nodul Sud. Acestea sunt calculate pe baza punctelor de tranzit ale Lunii atunci când traversează ecliptica din emisfera nordică în cea sudică şi invers, în rotaţia ei în jurul Pământului, Acestea vor călători mereu (întotdeauna) în perechi, iar Nodul Nord va fi întotdeauna opusul a Nodului Sud.

Nodurile se mişcă de-a lungul zodiacului cu o viteză de 1 grad în 18 zile şi stau 18 luni într-un semn. De aici, diferențele dintre nodurile medii și nodurile adevărate care apare în mai toate softurile de astrologie (True şi Mean Nods).

Nodurile medii sunt de regulă, în mişcare retrogradă mai tot timpul, în timp ce nodurile adevarate schimbă frecvent direcţia. Cele mai multe dintre site-urile de astrologie on-line iau ca punct de reper Nodurile medii, deoarece se consideră că aceasta sunt mult mai stabile.

Unele efemeride fac referire la Nodurile Adevarate în timp ce altele se raportează la nodurile medii. Indiferent care sunt folosite, diferenţa este destul de mică.

Unele efemeride şi softuri urmăresc tranzitul ambelor tipuri de noduri. Și vorbind de cum folosim efemeridele, indiferent care sunt tipurile de noduri, doar valoarea Nodul Nord va fi indicată şi asta deoarece Nodul Sud este polar.

În ceea ce privește cum le numim, Nodurile Lunii sau nodurile lunare, este doar o chestiune de preferinta. Cei doi termeni au același înțeles.

Nodurile au fost mult timp o sursă de informaţii pentru a determina când și unde se vor produce Eclipsele de Luna şi Soare.

Chiar dacă punctele nodale sunt considerate a fi imaginare, eu cred că Nodurile Lunare sunt la fel de semnificative în diagrama unui native, asemenea Ascendentului și Părţilor Arabe, care şi ele sunt puncte imaginare, bazate pe timp.

Astrologic, studiul Nodurilor Lunare indică unde suntem, ca evoluţie, în viaţa aceasta, cel mai probabil spun câte ceva şi despre noroc, dar semnalează și probleme în viață. Nodurile dețin indicii karmice referitoare la destinul nostru.

De asemenea, se crede că sunt indicatori karmic care conexează două persoane. În sensul prezentului articol, ne vom uita la plasarea Nodurilor, mai ales, în case, pentru a ajuta la decriptarea lecțiilor karmice din diagramele noastre.

Putem considera indicii, şi plasarea în semen, dar casele sunt zonele în care putem descoperi mesajele karmice.

Poziţia Nodul Nord arată lucrurile bune pe care le vom accesa pentru a ne face viaţa mai uşoară şi a ne atinge scopul acestei vieţi, pe când Nodul Sud va semnala reglajul care trebuie făcut atunci când ne poticnim, lucrurile neplăcute care ni se întâmplă dar pe care nu le putem evita.

Repetarea unor greşeli pe care unii dintre noi le recunosc, pe care va trebui să le rezolvăm conform disctatului astral.

Semnificația celor două destinații este de a găsi echilibrul între cele două domenii în viața noastră. Când echilibrul este atins începem să simțim efectele înțelegerii lecțiilor de viaţă.

Poziția în case a Nodul Nord este un indicator al unor activități pe care le vom face cu uşurinţă odată ce ne-am decis să ne aventurăm afară din zona de confort, este o acțiune instinctivă / reacţie şi care este relaționată la nivel de subconştient cu Nodul Sud.

Având în vedere că nodurile sunt întotdeauna în opoziție, lecția echilibrului nu poate fi numită chiar o lecție, ci o rememorare constantă a echidistanţei dintre faptă şi răsplată.

Actul delicat de echilibrare energetică exprimat prin Noduri nu este înţeles de la început, dar va deveni mai ușor odată cu experienţa de viaţă.

Deși frecvent ne vom confrunta cu aceste echilibrări – gândiţi-vă că periodic, cei care aveţi maşini, mergeţi la vulcanizare să reechilibraţi jenţile roţilor – aţi mai dat în vreo groapă, aţi lovit-o de vreo piatră ş.a., dar asta este viața, avem nevoie de experiențe ca să înţelegem mai bine reglajele pe care le cere Nodul Sud și să primim darurile Nodului Nord.

Vă prezint mai jos, două tabele sintetice cu ceea ce semnifică Nodurile Lunare pentru noi.

Cum folosim energiile nodale?

Berbec: Luptă pentru independență și auto-suficiență, încrederea în sine. Dezvoltă sentimentul de ambiție.

Taur: Dezvoltă un latura practică privind sentim entul de proprietate, obiecte materiale și valori. Atenuarea senzaţiei de lăcomie. Deveniţi mai relaxaţi. Puneţi accentul pe propria valoare.

Gemeni: Acumulează cunoștințele folositoare şi nu triviale. Foloseste-vă mintea pentru a regăsi pacea interioară.Evitați flecăreala. Depuneţi eforturi pentru a dobândi înțelepciune.

Rac: Învăţaţi cum să îi hrăniţi pe ceilalţi. Dezvoltarea stăpânirii de sine. Exprimaţi-vă emoțiile sincer față de ceilalți.

Leu: Încercaţi să înţelegeţi dragostea altruistă. Dezvoltaţi-vă aprecierea pentru talent. Aflați cum să vă asumaţi riscuri, fără a vă răni sau a-i răni pe ceilalți.

Fecioară: Stimulaţi productivitatea fără să criticaţi. Fiţi mentori pentru alţii. Dezvoltaţi obiceiuri de viaţă sănătoase.

Balanță: Dezvoltaţi condiții de viață și de muncă armonioase cu alții. Dezvoltaţi arta cooperării, a negocierii şi a iertării.

Scorpion: Treceţi dincolo de plăcerile fizice, la plăcerile minţii, la cele spirituale.Dezvoltaţi-vă autocontrolul. Evitaţi manipularea celorlalţi și obsesiile.

Săgetător: Învățaţi cum să terminaţi proiectele pe care le începeţi. Acționaţi cu onestitate și etic. Dezvoltaţi-vă toleranța faţă de alţii.

Capricorn: Este un maestru al autodisciplinei. Acceptă propriile responsabilităţi. Dezvoltaţi-vă echilibrul emoţional.

Vărsător: Dezvoltaţi ideea de a accepta fără reținere, să vă bazaţi pe angajamentul fără idealuri posesive. Învățaţi să vă încadraţi în imaginea de ansamblu.

Pești: Găsiţi fericirea în viață așa cum este. Dezvoltaţi emoţiile şi afectivitatea sănătoasă. Fiţi productivi fără a fi neapărat perfecţionişti.

Beneficiile nodului lunar și slăbiciunile

10 mai 2017 a fost o zi extrem de importantă, deoarece axa Nodurilor Lunare a schimbat semnul, mai exact Nodul de Nord a trecut din Fecioara în Leu, iar Nodul de Sud din Pești în Vărsător.

Ultima dată când am avut Nodurile Lunare în Leu și Vărsător a fost din septembrie 1998 până în aprilie 2000. Încercați să vă reamintiți ce sa întâmplat în perioada respectivă pentru a vă putea da seama cam la ce să vă așteptați până în octombrie 2018.

Am avut clienți pentru care perioada schimbării semnului de către Nodurile Lunare să coincidă cu evenimente semnificative din viața lor, dar care nu pot fi imediat sesizate, abia mai tarziu pot fi recunoscute ca puncte de cotitură semnificativă.

Se spune că Nodul de Nord ne trage înainte, în timp ce Nodul de Sud ne trage înapoi, motiv pentru care astrologii consideră adesea Nodul de Sud de prost augur.

Dar din perspectivă modernă, la fel ca și în cazul lui Mercur și al altor planete retrograde, această schimbarea a semnului se petrece pe ciclurile de retrogradare ale mai lui Venus și ale lui Mercur încă active, a lui Venus se va încheia pe 18 mai iar al lui Mercur pe 20 mai.

Se spune că această întoarcere în trecut are loc pentru a ne vindeca și a ne elibera de multe poveri sufletești, pe deoparte, iar pe de alta și pentru a ne ajuta să fim mai eficienți, cred că este unul dintre cele mai importante aspecte care țin de vindecare și de evoluție.

Casele, din tema natală, în care retrogradează Nodurile Lunare (pentru că ele sunt mai tot timpul retrograde) vor fi afectate și ele într-o oarecare măsură, în fond casa reprezintă câmpul de acțiune în care se desfășoară multe din luptele noastre interioare și existențiale.

Nodul Sud va aduce probleme din trecutul nostru, probleme profund legate de domeniului casei respective, iar Nodul Nord ne va aduce în contact cu oameni și situații care ne vor ajuta să progresăm în domeniul considerat important pentru casa respectivă.

Leul și Vărsătorul – simțirea și rațiunea

Axa Leu – Vărsător este o axă a dinamicii de grup și scopul său este de a ne învăța să găsim un echilibru între obiectivul poziției de leader dintr-o echipă și cultivarea egalității între toți membrii echipei.

Leul și Vărsătorul sunt capabili să perceapă și să exprime iubirea necondiționată, cu specificația că Leul o trăiește la nivelul inimii, de o manieră personală, în timp ce Vărsătorul o experimentează la un nivel mai abstract și mai intelectual, arătând compasiune pentru Omenire ca întreg.

Lecția dacă vreți, a axei Leu-Vărsător este dragostea necondiționată, ceea ce este posibil doar printr-un echilibru între inimă și minte.

Leul este deschis și generos, vrea să-și împărtășească personalitatea unică cu ceilalți și să obțină locul pe care-l merită în grup, dar El este generos pentru el însuși când își dezvăluie inima și se așteaptă să primească dragoste și recunoaștere în schimb.

Aici este capacana! Leul poate deveni dependent de recunoaștere și atenție, de dorința de a străluci și de a da căldură celor din jur, fapt care se poate transforma apoi în nevoiea de a fi constant în lumina reflectoarelor.

În aceste situații, generozitatea Leului devine extrem de stresantă și de interesată. Cu alte cuvinte, să ne amintim permanent că misiunea celor care au Nodul Nord în Leu este aceea de a urma ceea ce le dictează inima. Leul este jucăuș și spontan, cu un îndemn puternic spre creativitate.

Cred că este o adevărată provocare să aflați ce vă permiteți să vă jucați pe voi înșivă și să vă exprimați în mod specific.

Leului îi place să-și asume riscuri indiferent de ce cred ceilalți despre el, spun asta deoarece pot avea la un moment dat tendința de a-i ajuta pe ceilalți blocând dezvoltarea propriei creativități.

Energia Vărsătorului are o orientare deosebită, socială, deoarece se identifică cu grupul ca și cum ar fi un întreg unificat.

El pune nevoile echipei deasupra propriilor nevoi și vrea să se asigure că structura și legile societății garantează libertatea cetățenilor. Vărsătorul crede cu sinceritate că toți oamenii sunt creați egali și merită viața pe care și-o asumă, dar de cele mai multe ori uită că fiecare persoană este diferită.

Prin urmare, în ciuda iubirii sale imense pentru omenire, Vărsătorul poate avea dificultăți în interacțiunile sale cu oamenii pentru că nu identifică individualitatea în cadrul grupului.

Axa Leu – Vărsător, ne învață să arătăm iubirea necondiționată prin echilibrarea celor două abordări: interacțiunea cu oamenii la nivel individual dar și ca grup, la nivel colectiv. Orice abordare individuală trebuie să fie echidistantă față de iubirea universală și față de recunoaștere a statutului de egalitate pentru toți.

Cu Nodul Sud în Vărsător, putem fi preocupați de ideea dacă chiar trebuie să facem parte din grupul respectiv și cu teama că am putea ajunge la un moment dat centrul atenției celorlalți.

Deoarece există tendință de a intra în contact cu ceilalți de o manieră detașată, este important să învățăm să ne conectăm la nivelul inimii, să experimentăm bucuria de a relaționa. Conectarea cu copilul nostru interior este cheia dezvoltării noastre spirituale.

Apoi, faptul că Nodurile Lunare trec pe axa Leu – Vărsătorm mai semnifică ceva și anume, faptul că vom trăi cu toții o schimbare puternică în ce privește capacitatea de exprimare a harurilor și a talentelor creative, astfel încât să putem fructifica întregul nostru potențial uman.

Nodul Sud în Vărsător aduce libertatea și toleranța față de ceilalți, precum și o aprofundare a noțiunilor legate de Om și Omenire.

Vărsătorul este întotdeauna gata să participe la schimbarea și la îmbunătățirea lumii în beneficiul tuturor, având capacitatea de a identifica principalele nevoi ale unei societăți.

Capcana identificată la acest nivel este că ei permit minții să controleze inima și trăiesc totul exclusiv prin abstractizări și idealism.

Devine convins că binele general este mai important decât binele indivizilor și poate fi dificil pentru el să-și manifeste compasiunea față de o anumită persoană.

De aceea este bine să învețe de la Leu cum să acționeze în funcție de ce le spune inima, să înțeleagă că fiecare Om este unic și merită să fie recunoscut, să aibă în vedere că toți sunt egali din această perspectivă.
Mesajul acestei schimbări a axei nodale este de a înceta să mai căutăm ceva fără un scop bine definit chiar dacă o facem pentru o cauza corectă, pentru o mișcarea socială sau pentru o anumită comunitate.

Ca și în cazul Lunii Negre / Lilith este vorba despre unplerea unui gol interior, doar că, în cazul Nodurilor Lunare vorbim despre un gol generat de detașare și de raționalizare a sentimentelor (Nodul Sud în Vărsător) așa că, trebuie să ne concentrăm asupra propriei nostre creativități și deschideri spre celălalt (Nodul Nord în Leu).

Cei doi conducători ai Nodului Sud – Uranus și Saturn – au fost în trigon pe tot parcursul anului, până pe 13 ianuarie 2018.

Tentația de a rămâne în confortul personal fără să acționăm, de a alege familiaritatea în locul posibilității de a schimba ceva și de a accepta ce ne spune societatea, trebuie să fie depășită acum.

Următoarele luni trebuie să strălucim ca indivizi, să ne redescoperim pasiunea și puterea interioară.

În sfârșit, nu uitați că Nodurile Lunare sunt folosite de astrologi pentru a determina mecanismul și legile prin care se exprimă destinul nostru (Nodul Nord) aducând la lumină talente native neștiute și de experiențe arhivate în subconștientul nostru și cel colectiv (Nodul Sud).

Se spune că oamenii născuți sub semnul aceleiași axe a Nodurilor Lunare sunt ca un trib sufletesc. Au Nodurile Lunare în aceleași semne pentru că au de învățat aceleași lecții.

Pe 16 noiembrie 2018, Nodurile Lunare se vor muta pentru un an și jumătate, pe axa Rac (Nodul Nord) – Capricorn (Nodul Sud).