Connect with us
Horoscop chinezesc 2019. Ce ne aduce Anul Porcului de Pământ

Horoscop

Anul Nou Chinezesc, Anul porcului de pământ. Tradiții de la bătrănii chinezi

Anul nou Chinezesc 2019, anul Porcului / Mistrețului de Pământ, începe pe 5 februarie 2019. Am selectat cele mai importante tradiții, obiceiuri și superstiții pe care astrologii, dar și tradiția chineză, ne recomandă să ținem cont de ele.

Tradiții și obiceiuri în Noul An Chinezesc

Anul Porcului de Pământ sau al Mistrețului de Pământ 2019, aduce tradiții diferite. Fiecare An chinezesc diferă de în funcție de animalul care-l „guvernează”.

Așadar, începând de mâine, 5 februarie, întrăm în Anul Porcului de Pământ. Datorită formei acestuia astrologii chinezi consideră că anul va fi unul prosper, numai bun pentru cei care au planuri de dezvoltare. Relațiile vor fi excelente și acum este momentul să facem copii, dacă ne dorim acest lucru.

Tradiția spune că este bine ca mâine să mâncăm pește și găluște și este interzis consumarea carnii de porc în prima zi a noului an.

Horoscop chinezesc 2019. Ce ne aduce Anul Porcului de Pământ

Pe de altă parte astrologii avertizează ca prosperitatea și imbogățirea de care putem avea parte în acest an, poate fi umbrită de  dezastre naturale.

Porcul de Pământ este cunoscut pentru cutremure puternice, inundații și alunecări de teren.

Tradiții și superstiții

  • În prima zi a noului an chinezesc se consumă pește și găluște. Nu consumați carne de porc sau mistreț.
  • Nu este bine să vă spălați pe cap, aduce ghinion și pierderi uriașe.
  • Nu se spală rufe sau fac treburi casnice.
  • Nu este bine să stați lângă copiii care plâng, evitați pe cât posibil acest lucru pentru ca energia este una negativa ce se poate abate peste tot anul în curs.

2019 Anul nou Chinezesc – ce trebuie să faci

Curațenie, de preferat în această seară. Trebuie curațat fiecare colț al casei, în special de praf pentru a alunga toată energia anului Câine. Dacă faceți acest lucru scăpați de ghinioane și energii negative.

Ca sa atrageti energia noului an se recomandă să mutați mobila prin casă.

Pentru o purificare eficientă a casei, rotiți mâine “NAMA SARVA TATHAGATA AVALOKITE OM SAMBHARA SAMBHARA HUM”. De asemenea ardeți bețisoare de santal.

Rostogoliți 8 porcale prin casă, de preferabil să faca acest lucru un copil mic, băiat, chiar în ziua de ajun sau prima zi a noului an și apoi păstrațile într-un bol timp de 15 zile.

Aruncați toate vasele, paharele, cănile ciobite. Nu este deloc bine să le aveți în casă.

Capacul de la toatelă trebuie să fie mereu lasat, pentru a bloca energia negativă să între în casă.

Conform tradiţiei, petrecerea de  Anul Nou Chinezesc are loc timp 15 zile la rând, atât cât durează un ciclu lunar, de la Luna nouă la Luna plină. Fiecare dintre cele 15 zile de sărbătoare este dedicată unor anume activităţi sociale şi familiale. După Anul Porcului de Pământ urmează cel al Şobolanului de Metal.

Galerie foto An nou Chinezesc 2019

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Horoscop

To Top