Connect with us
Horoscop aprilie 2019: previziuni generale

Știri

Horoscop luna aprilie 2019 – Jupiter vine cu șanse nesperate

În primele două decade din aprilie 2019 ne bucurăm de energia romantică și blândă a Peștilor – zodie pe care Mercur o traversează până la 17 aprilie, iar Venus până la 20 aprilie. Drept urmare, avem suficient timp să ne lăsăm pradă reveriilor și viselor; mai avem o șansă de a regăsi conexiunile subtile cu lumea noastră interioară, condusă de forțe nevăzute, dar și cu acea rețea fină care ne leagă între noi la toate nivelurile posibile.

Mercur și Venus se întâlnesc cu Neptun (guvernatorul Peștilor), iar posibilitatea de a ne îndrăgosti de dragoste sau de un ideal de neatins e foarte mare – la fel și probabilitatea de a ne lăsa amăgiți de declarații poetice sau de promisiuni deșarte. Suntem poate mai deschiși spre a descoperi ceea ce e bun în semenii noștri sau în persoana care devine obiectul afecțiunii noastre.

La 10 aprilie 2019 Jupiter începe să retrogradeze în Săgetător (retrogradare care va dura până la 12 august 2019), invitându-ne la revizuirea convingerilor personale astfel încât să scăpăm de cele care ne limitează.

Jupiter se găsește în aspect tensionat cu Mercur în perioada 11-13 aprilie 2019, dar și cu Venus în intervalul 15-16 aprilie. Eastrolog.ro semnalează că aceste aspectele ne-ar putea trezi din idealizări, lansând în noi o mulțime de întrebări foarte justificate despre adevărurile în care credem. 

Procesul găsirii de răspunsuri ne poartă spre propria înțelepciune interioară. Pe unii îi poate purta însă spre lăudăroșenie și minciună, astfel că la nivel public sau politic comunicarea poate fi mai marcată de manipulări decât de obicei.

Cu alte cuvinte, ni se vând gogoși la scară mare – gogoși frumos ambalate în principii înalte. Pe de altă parte, tot ceea ce s-a tot petrecut la nivel legislativ ar putea intra sub o reevaluare majoră, sau începem să resimțim neplăcut efectele negative ale modificărilor aduse unor legi.

Soarele tranzitează Berbecul până la 20 aprilie 2019, dar Berbecul se bucură și de prezența lui Mercur (de la 17 aprilie) și a lui Venus (de la 20 aprilie).

Pentru că Mercur intră în recepție mutuală cu Marte din Gemeni, fluxul mental crește, mintea e mai stimulată și mai deschisă spre a afla, spre a jongla cu idei. Comunicarea devine mai impulsivă, adesea cu o notă agresivă. 

Pentru că trei dintre cele patru zodii Mutabile (și anume Gemeni, Săgetător și Pești) sunt activate de planete, se discută mult, adesea prea abstract sau poate mai mult filosofic; se dezbat lucruri, dar nu se obțin neapărat și rezultate.

Pericolul cel mai mare ar fi să ne mulțumim cu jumătăți de adevăr și să acționăm bazându-ne pe acestea. Eastrolog.ro recomandă să ne cultivăm răbdarea – nu doar de a citi până la capăt ceva, ci și de a asculta până la capăt ceea ce au de spus interlocutorii noștri. 

Am putea fi foarte tentați să sărim de la una la alta, fără a duce lucrurile la bun sfârșit.

Manipularea informației – într-o direcție sau alta, în funcție de tabăra despre care vorbim – ar putea fi la ordinea zilei în aprilie 2019.

Drept urmare, ar putea deveni dificil să înțelegem corect ceea ce se petrece în jurul nostru – atât la nivel personal, cât și colectiv.

La 20 aprilie 2019, Soarele își începe tranzitul prin Taur (zodie Fixă, de Pământ) – o zodie calmă, pragmatică, perseverentă și încăpățânată.

Împreună cu Saturn și Pluton din Capricorn (tot o zodie de Pământ), Soarele ne-ar putea furniza energia necesară unor stabilizări, energia necesară conectării la realitatea concretă, obiectivă, energia necesară concretizării ideilor care ne animă. 

Conjuncția Soarelui cu Uranus (21-24 aprilie 2019) ar putea stimula în fiecare dintre noi nevoia de a experimenta și de a inova, dar fără să ne asumăm riscuri inutile, ci mai degrabă riscuri bine calculate.

Am putea opta însă cu toții în mod conștient pentru revoluționarea sistemului de valori și a modului în care înțelegem nevoia de securitate. Marea întrebare a perioadei ar putea fi: „Cât sunt dispus să plătesc pentru siguranța mea?”, mai ales că siguranța este adesea iluzorie. 

Ultimele zile ale lunii aprilie 2019 sunt marcate de un aspect tensionat între Marte și Neptun. Se pot reinstala confuzia, incertitudinea sau incapacitatea de a acționa într-o direcție clară.

Agresivitatea unora s-ar putea intensifica semnificativ, hrănită de frustrare, de nerăbdare și de dificultatea de a găsi soluții practice și viabile. Se pot reactiva diverse mecanisme de evitare – un fel de a ne preface că nu înțelegem care e de fapt realitatea obiectivă.

Confruntarea cu aceasta pare să fie însă singurul răspuns posibil, singurul răspuns constructiv.

La 24 aprilie 2019 Pluton își începe mersul retrograd prin Capricorn, urmat de Saturn la 30 aprilie.

Senzația ar putea fi aceea că o forță nevăzută pune brusc frână, obligându-ne să contemplăm ceea ce am înfăptuit până acum, dar și istoria noastră personală.

Riscul de a repeta erori grave este foarte ridicat și nu ar fi deloc de mirare să vedem cum istoria se repetă – atât în viața noastră privată, cât și la nivel social. Chestiuni mai vechi, evitate cu abilitate în trecut, necesită acum acțiuni radicale din partea noastră.

Citește horoscopul lunii aprilie pentru fiecare zodie pe eAstrolog.ro.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top