FENOMENUL DE PE CER care i-a SPERIAT ieri pe români. EXPLICAȚIILE SPECIALIȘTILOR

07.01.2015
FENOMENUL DE PE CER care i-a SPERIAT ieri pe români. EXPLICAȚIILE SPECIALIȘTILOR

În noaptea de 6 spre 7 ianuarie, românii au fost martorii unui fenomen extrem de rar petrecut pe bolta cerească. Cerul țării noastre au fost acoperit de lumini ciudate, multă lume intrând rapid la tot felul de speculații, dintre care nu a lipsit varianta OZN-urilor.

Județele în care a fost vizibil acest fenomen rar au fost Vrancea și Buzău, iar specialiștii spun că este vorba despre un meteor, scrie realitatea.net, citând ziarul Adevărul. Un blogger pe nume Cristi Dorobamch (piticu.ro) a publicat o înregistrare video cu meteorul surprins din curtea unei casei din Obrejița, județul Vrancea.

CITEȘTE ȘI: REVOLUȚIONARII, ÎN GREVA FOAMEI

FENOMENUL DE PE CER care i-a SPERIAT ieri pe români. EXPLICAȚIILE SPECIALIȘTILOR
Sursă foto: realitatea.net

Potrivit ziarului Adevărul, mai multe persoane din Buzău au sunat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență văzând luminile pâlpâitoare galbene și roșii de pe cer, ca o amenințare. Plt. Vasile Prahoveanu de la ISU Buzău a declarat pentru presă că agenții Inspectoratului au constatat o lumină „puternică roșie-gălbuie”, urmată imediat de „un zgomot puternic”. După ora 3 dimineașa, la ISU s-au dat mai multe telefoane din localitățile Pârscov, Râmnicelu, Cernătești și Beceni pentri a sesiza evenimentul.

Unul dintre internauții care au comentat în avalanșă acest eveniment înspăimântător spune că lumina s-a văzut și în localitatea Bragadiru din județul Ilfov, tot în jurul orei 3 dimineața. „Am văzut lumina care s-a produs la câteva minute după ora 03.00 (în două trepte de intensitate, aproximativ 2-3 secunde). Am localizat-o cumva în partea de Nord a cerului nopții. Nu a fost urmată de nici un fel de zgomot, chiar am fost foarte atent la acest detaliu și nu am auzit absolut nimic”, scrie internautul.