Connect with us
Horoscop Oana Hanganu. Sănătatea în Anul Câinelui de Pământ, ce organe sunt vulnerabile

Horoscop

Horoscop Oana Hanganu. Sănătatea în Anul Câinelui de Pământ, ce organe sunt vulnerabile

Horoscop Oana Hanganu. Sănătatea în Anul Câinelui de Pământ. Splina, pancreasul și stomacul sunt cele mai vulnerabile. Îngrijorarea, suprasolicitarea și excesul de dulciuri sunt marii dușmani ai sănătății.

Atât astrologia, cât și medicina tradițională chineză acordă o importanță deosebită energiei vitale „Chi” și celor 5 elemente care stau la baza universului: Apă, Lemn, Foc, Pământ și Metal.

Organismul uman este considerat un microunivers în care cele 5 elemente trebuie să fie în echilibru. Doar așa energia vitală Chi poate circula nestingherită și poate asigura sănătatea. Chinezii consideră că orice dezechilibru și blocaj energetic înseamnă boală.

În medicina tradițională chineză, fiecare dintre cele 5 elemente este asociat unui organ sau unui sistem din organism: Apa este legată de rinichi, Lemnul, de ficat, Focul, de inimă, Pământul, de splină, pancreas și stomac , iar Metalul, de plămâni.

În astrologia chineză, fiecare an este patronat de unul dintre cele 5 elemente

2018 este patronat de elementul Pământ, iar asta înseamnă că în acest an o atenție specială trebuie să fie acordată splinei, stomacului și pancreasului.

Celor 5 elemente, chinezii le asociază și anumite emoții care au impact asupra sănătății: Apei îi corespunde teama, Lemnului, furia, Focului, bucuria, Pământului, îngrijorarea iar Metalului, tristețea.

De aceea, în anul Câinelui de Pământ, îngrijorarea este emoția care va provoca probleme de sănătate. Anul 2018 va fi un an dificil pentru persoanele care își fac griji din orice, pentru cele care își asumă prea multe responsabilități și pentru persoanele care muncesc prea mult.

În ceea ce privește alimentația, care joacă un rol esențial în menținerea sănătății, elementul Apă este legat de gustul sărat, Lemnul, de gustul acru, Focul, de gustul amar, Pământul, de dulce, iar Metalul, de gustul iute.

Așadar, în Anul Câinelui de Pământ, trebuie evitat consumul excesiv de dulciuri pentru că acesta afectează pancreasul, stomacul și splina.

Citeşte şi Horoscop Neti Sandu 5 martie 2018. Ei sunt nativii care încep o viață excelentă

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Horoscop

To Top