Incredibil: vezi ce spaţiu nou s-a descoperit în Univers

29.04.2015
Incredibil: vezi ce spaţiu nou s-a descoperit în Univers

Daily Mail anunţă că oamenii de știință au descoperit o imensă gaură rece care ar putea zdruncina din temelii întreaga percepție a omenirii despre Univers.

Astronomul Edward Bloomer, de la Observatorul Regal din Londra, a precizat pentru CNN că „universul nu pare să acționeze după cum ne indică modelele noastre”. El a comparat supervidul cu cea mai mare peșteră de pe Pământ, adăugând că probabil a fost format de expansiunea accelerată a Universului.

Gigantul „super-vid”, care se află la 1,8 miliarde ani lumină, ar putea explica punctul rece al Universului, descoperit de astronomi în 2004 pe când examinau o hartă a radiațiilor cosmice de fond rămase după Big Bang și care nu a fost lămurit nici până în prezent.

Gigantica regiune conține cu 20% mai puțină materie decât celelalte zone și cu aproximativ 10.000 de galaxii mai puțin. Potrivit fotografiilor, gaura este absolut rece, confirmând lipsa totală a materiei din această regiune a Universului.

Teoria Big Bangului, care explică cum s-a format Universul, nu însă permite existența unor zone mult mai reci sau mult mai fierbinți decât normal. ,,Suntem aproape convinși că avem de-a face cu un supervid”, a declarat dr. András Kovács, cercetător implicat în acest proiect derulat de Institutul pentru Astronomie de la Universitatea din Hawaii.