Connect with us
Horoscop Minerva săptămâna 26 august-1 septembrie 2019. Urmează o săptămână cu multe beneficii

Știri

Planete neaspectate – Vai și amar pentru cei care le „întâlensc” în spectrul natal

Planetele neaspectate, un aspect rar întâlnit, spune Minerva, care atrage atenția zodiilor, ca perioada  următoare este una extrem de dificilă și periculoasă.

O planeta neaspectata are o influență puternică, pentru că ea reprezintă o energia pură – o energie care este abundentă și curge liber. Cu toate acestea, planeta neaspectata poate predispune la excese incontrolabile.

Există destul de rar asemenea cazuri dar totuși există, o planetă care nu face nici un aspect cu altă planetă. Aspecte la unghiuri care nu trebuie să fie luate în considerare pentru această particularitate.

Astrologii nu sunt de acord în totalitate între ele în ceea ce privește tipul de aspecte relevante care trebuie luate în considerare.

Adepții astrologiei clasice acceptă numai cele cinci aspecte majore (conjuncție, opoziția, trigon, pătrat, și sextile), în timp ce susținătorii unei reguli mai flexibile iau în considerare nouă aspecte (cele cinci aspecte majore, plus semi-sextilul, inconjunctia, sesqui- pătratul, și semi-pătratul.

De obicei, quintila și bi-quintila sunt excluse afară, deoarece acestea sunt aspecte prea mărunte, însă uneori dau o coloratură aparte unui nativ.

Cum este interpretat o planeta neaspectata? Cei mai mulți astrologi sunt de acord că o planetă lăsată singură într-o casă și un semn, neavând nici o legătură cu restul temei natale este o energie neînfrânată care nu are nici un mecanism de ieșire sau de scurgere și care se poate manifesta în toată amploarea și puterea sa, mai ales atunci când suportă un tranzit major, în mod similar cu un cal sălbatic care reacționează din instict. 

Fiind neaspectata nu constituie o fațetă a personalității stricto senso, dar poate fi cauza unor diferențe semnificative în ceea ce privește expresia planetei în raport cu natura sa normală.

De exemplu, o persoană cu un Venus neaspectat (unul dintre cele mai rare cazuri, se pare că îl au daoar 1,5% din oameni, pentru că Soarele, Mercur, Venus nu sunt foarte departe una de alta), poate fi anormal de afectuos, zambitor, adorabil, și seducătoar, în același timp.

Cineva cu un Marte neaspectata îl poate transforma p nativ, în timp, într-un razboinic gâlcevitor sau îl poate tempera, de exemplu un antreprenor devine excesiv de activ ori de câte ori Martele său este tranzitat de o planetă importantă și așa mai departe, în comparație cu celelalte elemente ale temei natale. Această configurație permite să explicăm câteva comportamente neobișnuite care se sustrag analizei clasice. 

O observație generală: natura planetei indică dacă neaspectarea este cel mai probabil să fie un pericol pentru nativ sau va fi foarte activă. Acesta lucru de întâmplă când de obicei este neaspectat Marte, Saturn sau Pluto și care este mai degrabă un pericol atunci când începe să intre în joc ca urmare a unui tranzit.

Dimpotrivă, Jupiter și Venus sunt considerate prea active. Cu privire la Uranus și Neptun, ele pot aduce mai mult rău decât bine, în funcție de restul temei natale și de planetele care le tranzitează.

În ceea ce privește Soarele, Luna si Mercur, faptul că acestea sunt neaspectata este considerat mai degrabă un fapt pozitiv, chiar dacă există pericolul orgoliului în ce privește Soarele, lene sau pasivitate când vorbim despre Luna și de împrăștiere sau nervozitate excesivă când este vorba despre Mercur.

Uneori, prin analiza unei teme natale putem vedea dacă există planete care nu formează aspecte majore sau ptolemaice, cum mai sunt numite (conjuncție, opoziție, pătrat, trigon și sextil), cu alte planete sau puncte semnificative ale hărții, cum ar fi casele angulare, ascendentul și descendentul, fundul Cerului, sau cu ragurile altor case astrologice, cu nodurile lunare etc.

De fapt, se consideră că o planetă nu formează aspecte, în cazul în care ea nu se face aspecte în hartă cu alte planete sau puncte semnificative cum ar fi aspectele majore. Cu toate acestea o analiză mai rafinată care ne poate duce la descoperirea unor aspecte considerate minore, este relevantă. Este posibil să găsim aspecte minore, la fel de importante în analiza expresiei și hărții ca o proiecție în cosmos.

Poate fi dificil de înțeles energia unei planete neaspectate sau ce poate sugera, dar la dorința de a fi mai activ a nativului, este esențial să se examineze dacă planeta este într-un semn în care are domiciliul sau exaltarea, iar în acest caz, energia exprimă într-un mod mai adecvat caracteristicile semnului pe care îl guvernează. În mod similar, exilul sau căderea transmite informații relevante cu privire la modul în care va curge energia iar casa în care este izolată planeta va da informații despre modul cum va acționa. 

Cu toate acestea, în cazul în care o planetă este neaspectată, aceasta poate fi activată prin tranzit, progresie, revoluție, eclipse și lunații ajutându-l pe nativ, să-și exprime potențialul. 

Soarele neaspectat poate indica o structură psihologică fragilă și dificultăți de împlinire personală. Nativul poate să oscileze între momentele de entuziasm și cele de descurajare sau pot fi un egoist și vanistos, fără nici un interes în a interacționa social.

Luna neaspectată – Luna dezvăluie modul în care vom integra emoțiile și afecțiunea; reprezintă, de asemenea, instinctul, trecutul, mediul familial. Când luna nu primește niciun, aceasta indică dificultăți înrelație, afectiv este rece și distant, și de aici riscul de a pierde una dintre cele mai importante aspecte ale vieții, căsătoria, și se cufundă-te în singurătate.

Mercur neaspectat – Mercur reprezintă capacitatea de gândire, mintea și comunicarea. Atunci când nu primește aspecte sugerează faptul că procesul de gândire este separat de restul temei, adică el însuși. Mintea separă emoțiile într-un proces constant de analiză și reflecție.

Venus neaspectată sugerează o persoană detașată sau auto-suficientă, care urmărește doar scopurile și obiectivele personale, fără să împărtășească cu alții, diferitele aspecte ale personalității sale. Poate avea o mare nevoie de a da și de a primi afecțiune, dar este conștient de faptul că nimic nu aduce o satisfacție atât de mare care să îl ajute să depășească sentimentul de singurătate.

Marte neaspectat – Marte simbolizează impulsul, acțiunea și inițiativa. În cazul în care nu primește aspecte înseamnă că nativul pot acționa în mod izolat, de un mod activ și neobosită. Ele pot fi clasificate în această grupă de exploratori și pionieri, în cazul în care orice aspecte din diagramă pentru a confirma.

Jupiter neaspectat arată cât de timpuriu nativul are fixate propriile credințe și imagini mentale. Dar aceast lucru poate sugera că este dificil de asimilat experiențe și valori excepționale. De asemenea, să crească și să se extindă, indiferent de obiceiurile și valorile sociale.

Saturn neaspectat indică faptul că simțul responsabilității și datoria pot duce la  experiențe de viață dificile, ca o mulțime de încercări și dificultăți, deoarece trebuie să se lupte permanent pentru a-și atinge obiectivele. Poate fi preznt și un sentiment permanent de vinovăție și poate fi victima propriilor valori morale si etice din cauza tendințelor de supraevaluare sau subeavluare. 

Uranus neaspectat sugerează faptul că există un potențial imens de a fi ireverențios și de avangardă la nivelul relației individuale sau colective, condiție care nu favorizează echilibru deplin a ambelor părți vreodată.

Neptun neaspectat arată că pot apărea dificultăți în dezvoltarea părții care ține de sensibilitate și spiritualitate.

Pluto neaspectat este un indiciu pentru nemanifestarea vreunui potențial de transformare și de reînnoire a dorințelor în fața emoțiilor colective dar care se poate manifesta pe deplin mult mai târziu în viață.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top