Connect with us
EXPLOZII PUTERNICE la un concert în Manchester. 19 morți și 54 de răniți

Externe

UPDATE – O nouă explozie în Manchester după concertul de ieri. 22 morți și 119 de răniți

Explozii în Manchester. O explozie la finalul concertului susținut de Ariana Grande a avut loc în Manchester în această noapte. Explozia a avut loc într-o zonă nesecurizată, în timp ce oamenii părăseau sala de concerte. La finalul spectacolului s-au auzit mai multe „bubuituri” conform spectatorilor.

UPDATE, 18:01 În aceste momente are loc un moment de reculegere la Palatul Buckingham

UPDATE, 18:00 Numărul răniților, actualizat la 119

UPDATE, 16:15 12 copii din cei 59 de răniți sunt în stare gravă

UPDATE, 15:34 Centrul comercial din Manchester a fost redeschis după două ore

UPDATE, 15:03 O persoană a fost arestată în urma atentatului de ieri – presa britanică

UPDATE, 15:01 Un român a solicitat asistență MAE după explozia din Manchester de azi noapte

UPDATE, 13:46 MESAJUL ISIS DUPĂ CE A REVENDICAT ATENTATUL

UPDATE, 13:31 O nouă explozie a avut loc în Manchester în urmă cu câteva momente. MAI MULTE AICI

UPDATE, 13:20 Atentatul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic

UPDATE, 12:12 Președintele României Klaus Iohannis se arată întristat de atentatul produs în Manchester. Șeful statului a scris pe Twitter că gândurile sale și ale României se îndreaptă către Anglia.

UPDATE, 11:32 Fostul premier al României, Adrian Năstase, a avut și el o reacție în urma atacului terorist. ”Nu știm dacă e vorba de un atac sinucigaș sau o acțiune individuală ori o conspirație de ideea de a crea într-un anumit moment această stare de tensiune înaintea alegerilor care vor urma în 8 iunie în Marea Britanie. Guvernul este în control, strânge informații și va lua decizii. Este o modalitate de comunicare directă. Lucrurile acestea pot să schimbe inclusiv o parte din acțiunile de vot”, a spus fostul premier Adrian Năstase, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

UPDATE, 11:29 – Ministrul de Interne Carmen Dan este solidară cu familiile victimelor din Manchester. A postat o fotografie cu panglică neagră în semn de durere.

UPDATE, 11:04 – Premierul Marii Britanii, prezent la ședința CSAT. E celulă de criză în Regat

UPDATE, 10:58 – Un pachet suspect este verificat de poliția londoneză, la câteva ore de la atentatul din Manchester.

UPDATE, 10:33 – Reacția ambasadorului României la Londra: „Nu au fost identificaţi cetăţeni români printre victimele exploziei de la Manchester. Poliția britanică nu a făcut deocamdată nicio referire legat de originea victimelor. Vor fi luate anumite măsuri privind instituțiile importante, așa cum se practică în aceste situații.”, a declarat Dan Mihalache la România TV.

Update, 9:04: Poliția a făcut public bilanțul revizuit: sunt 22 de morți și 59 de răniți, până în acest moment.

Poliția din Manchester a confirmat pentru presa locală că bilanțul provizoriu al victimelor este de 19 morți și 50 de răniți. În Manchester arena au fost prezenți peste 22.000 de spectatori, numărul răniților poată să crească.

Declarații conferința de presă a polițiie locale

  • Ce cer cetățenilor să evite zona din seara trecută si să fie vigilenți
  • Înca adunăm informații
  • Poliția trateaza acest eveniment ca un atac terorist

Sumarul știrii

Știri despre explozia din Manchester

LIVE TEXT – Explozii puternice la un concert din Londra în Manchester Arena

Acualizare, 05:09: Digi24 spune că sunt mai mulți oameni răniți din cauza unor mai multe cuie care au provenit din suflul exploziei. La ora 9 în Londra va avea loc o întâlnire cobra care va analiza cele întâmplare și ulterior vor reveni cu nouă conferință de presă. Poliția locală s-a limitat în declarații și preferă să adune toate informațiile existente. Este posibil ca scolile să fie mâine închise, iar copiii vor avea din nou repetiții pentru evacuarea în situații de urgență, scrie digi24.ro.

ACTUALIZARE ora 5:00, ora României (3:00, ora Londrei). Poliția spune că cei 50 de răniți sunt tratați la șase spitale și anunță numerele de urgență la care populația poate primi informații despre victime. De asemenea, poliția pune la dispoziție un număr de telefon la care oamenii pot raporta autorităților antiteroriste orice mișcare suspectă.

ACTUALIZARE. Încă nu a fost identificată oficial natura exploziei, dar premierul Theresa May a spus că incidentul este tratat de poliție ca un „oribil atac terorist”. Informații neconfirmate, care vin din surse americane, sugerează că atacul este opera unui kamikaze. La Londra s-a reunit cabinetul de securitate COBRA și este așteptată o conferință de presă.

ACTUALIZARE. Un bărbat surprins în imagini în zona Manchester Arena, care avea un rucsac, este posibilul terorist sinucigaș, potrivit CNN.

Actualizare EXOLOZIE în Mancheser -un alt video arată ce s-a întâmplat pe Manchester Arena.

ACTUALIZARE.  Andy era în holul de la intrarea în arenă și își aștepta soția și fiica. El a povestit la BBC că a fost ca într-o scenă dintr-un film de război. A fost aruncat la pământ de forța exploziei.

„Când m-am ridicat și am privit în jur, erau numai corpuri peste tot. Cred că 20-30 de corpuri. Nu știu dacă erau lipsite de viață, dar păreau morți. Erau pline de sânge, cu răni grave”, a spus bărbatul. „Primul lucru pe care l-am făcut – m-am năpustit pe stadion încercând să-mi găsesc familia. Nu i-am găsit, asa că m-am dus în zona unde erau tratați răniții și tot căutându-i am dat o mână de ajutor serviciilor de urgență” a povestit bărbatul. În cele din urmă, și-a găsit familia teafără, dar spune că erau mulți adolescenți întinși la pământ, care țipau, conform Digi24.

ACTUALIZARE. O femeie a povestit la Radio BBC că era la concert împreună cu fiica ei de 14 ani. Pentru a evita aglomerația obișnuită de la încheierea concertului, au decis să plece un pic mai devreme și să-și facă loc spre ieșire.

„În timp ce mergeam, am auzit o explozie puternică. Întâi m-am gândit că am pierdut ceva din scenariul concertului. Dar când m-am întors, am văzut o scenă teribilă de oameni care se călcau în picioare în timp ce coborau scările, oameni care zăceau pe jos…Mi-am luat fiica și am fugit pur și simplu. Erau oameni prăbușiți pe jos”, a povestit martorul.

UPDATE 04:05 – Explozia a avut loc în afara zonei de securitate din Manchester Arena, prin urmare teoria conform căreia explozia a avut loc imediat după ce mașina albă a trecut prin zonă se confirmă. Puteți vedea video mai jos. DIGI24 transmite că explozia a fost atât de puternică încât a fost auzită în direct la televiziunile care au tranmis de la fața locului. Facebook a activat funcția safety check.

UPDATE 04:01 – Sky news a transmis primele imagini după momentul exploziei.

UPDATE 04:00 – Un artist local a postat pe Twitter un video în care este relatată o teorie. O mașină albă se îndreaptă spre arena unde a fost susținut concertul, iar în secunda următoare pe înregistrare este văzută flacara exploziei.

UPDATE 03:55 – Există zvonuri care spun că ISIS s-ar afla în spatele acestui posibil atentat terorist.

UPDATE 03:53 – Momentul exploziei surprins de o cameră video din zonă.

Pe contul de Twitter al CNN a fost publicat un video cu momentul exploziei care a fost surprins de o camera video din mașina unui localnic.

UPDATE 03:50 – Presa locala vuieste în Londra și Marea Britanie. Ziarul The Guardian și-a actualizat prima pagină cu evenimentul nefericit din Manchester Arena. CNN anunță o conferință de presă a poliției în câteva momente.

UPDATE 03:43 – Bilanț atentate 2016 în Europa 303 morți și 1160 de răniți în atacuri teroriste

UPDATE 03:32 – Sursele CNN confirma pentru postul de televiziune ca un explozia ar fi provenit de la un sinucigaș cu bombă. Contactați de reporterii Huff.ro, reprezentații MAE nu exclud ca printre victime să se afle și români.

Explozii puternice în Manchester

Explozii puternice în Manchester

Explozii puternice în Manchester

Explozii puternice în Manchester

UPDATE 03:13 – Poliția confirmă pentru CNN 19 morți și 54 de răniți.

UPDATE 03:06 – Conform presei locale, angajații spitalelor din Manchester confirmă ca primesc pacienți care au răni provocate în urma exploziei unei bombe.

UPDATE 03:12 – Sute de materiale video și foto urcate pe rețelele de socializare arată panica declanșată imediat după posibilul atac terorist din Marea Britanie. Oamenii se se calcă în picioare spre ieșirile de urgentă.

Imediat după incident oamenii au început să iasă panicați spre ieșirile de urgență, până la ora trasnmiterii acestei știri nu există informații despre ce anume a provocat mai exact exploziile.

Bilanțul victimelor

Liniștea Europei a fost zguduită din nou. Cel puțin 19 morți și 54 de răniți este bilantul provizorul al victimelor în urma atacului din Manchester, în Manchester Arena.

Viceo – Oamenii au intrat in panica si au alergat spre iesirile de urgenta. Arena unde a avut loc concertul Arianei Grande este conectata cu reteaua de metrou.

Posibil atac terorist în Manchester. Mai multe explozii puternice au avut loc în urmă cu puțin timp la un concert susținut de Ariana Grande in Manchester, Marea Britanie.

Manchester Arena este cea mai mare arenă indoor din oraș, cu o capacitate de circa 18.000 de oameni. Arena are ieșire directă în stația de metrou Victoria și într-o altă stație de tramvai, fiind un nod major de circulație, în partea nordică a centrului orașului.

Arena găzduiește de obicei concerte mari, cu staruri precum Ariana Grande. Ariana, în vârstă de 23 de ani, a jucat într-un serial popular când era adolescentă, apoi a devenit vedetă pop. Are mare succes la publicul foarte tânăr. Hitul „Problem”, în care cântă alături de Iggy Azalea, a fost pe primul loc în topurile din Marea Britanie în 2014, iar anul trecut, un alt succes, „Side To Side”, în care apare și Nicki Minaj, s-a clasat pe locul 4.

În prezent, vedeta americană este într-un turneu european. A concertat deja la Birmingham și Dublin și urmează să aibă spectacole miercuri și joi la Londra, pe O2 Arena.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top